TELEVISIÓ
Mèdia 12/12/2011

TVE s'embarca en un nou 'Barrio Sésamo'

Berta, Fredo i el mico Kima són alguns personatges de la sèrie infantil AmigOOs, que aspira a convertir-se en un nou Barrio Sésamo. S'emetrà en 200 cadenes d'arreu del món el 2013, entre les quals hi ha TVE.

Natalia Araguás
2 min
Els personatges d'AmigOOs s'exhibeixen per primer cop a Segòvia amb ninos d'altres sèries dins una exposició que repassa el món del titella a l'Estat.

BARCELONAUn projecte solidari que té com a objectiu impulsar la producció audiovisual en onze països de l'Amèrica Central i l'Àfrica subsahariana és el punt de partida de la sèrie infantil AmigOOs, creada per la Fundación Muñecos para el Desarrollo, amb seu a Segòvia. TVE ha assolit un acord per emetre els seus capítols per La 2, Clan TV i Canal Internacional. Es preveu que estigui en antena aproximadament a mitjans del 2013.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La sèrie està pensada per a espectadors d'entre tres i sis anys. Un grup d'animals de peluix en seran els protagonistes i transmetran als nens la importància de valors universals com l'amistat, el respecte a l'altre, la sostenibilitat mediambiental i la diversitat cultural. Els països que hi participen són la República Dominicana, el Salvador, Nicaragua, Hondures, Guatemala, Mali, Níger, Guinea Equatorial, la Costa d'Ivori, el Senegal i Espanya.

Es tracta d'ajudar al desenvolupament d'aquests estats amb els ingressos de la sèrie, que es destinaran a enfortir les indústries audiovisuals i a formar professionals en la producció de programes de televisió amb ninots. En virtut del conveni subscrit, en el qual també participa l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID), RTVE es compromet a divulgar la sèrie AmigOOs. Els seus episodis s'emetran en un total de 200 televisions d'arreu del món.

L'antecedent històric és Barrio Sésamo, un dels programes d'entreteniment educatiu més populars de tots els temps. La seva primera emissió va ser als Estats Units el 1969 per la cadena pública NET, l'actual PBS. Amb un total de 4.135 episodis, a la seva temporada número 37, va convertir-se en el programa infantil més longeu de la història de la televisió. En l'actualitat compta amb més de trenta versions en països tan diferents com la Xina, Mèxic i el Canadà.

Tret de sortida a Segòvia

Els protagonistes d'AmigOOs s'exposen per primera vegada a Segòvia, juntament amb més d'un centenar de personatges creats en els últims trenta anys per Muñecos Animados, la productora de la Fundación Muñecos para el Desarrollo. Entre ells hi ha els ninots de Los Lunnis, Los Patata, 7 Pets, El circo de TVE i La cocina de Baldo.

La mostra repassa l'evolució del món del titella a Espanya. Segons explica el director artístic de Muñecos Animados, Manuel Román, cal elaborar fins a quatre ninots d'un mateix personatge fins a encertar amb la versió definitiva. "Surten molt treballats del plató, són com éssers vius", observa. Román va aconseguir un premi Goya pels efectes especials de La gran aventura de Mortadelo y Filemón, els ninots de la qual apareixen asseguts davant una televisió a la mostra. En una altra sala hi ha els titelles que van recrear El Quixot.

Donar vida a un ninot és un procés que requereix entre tres setmanes i un mes. Segons Román, s'ha de tenir clar que es crea un símbol que ha de funcionar per transmetre una sensació determinada, ja sigui tendresa o por. La Fundación Muñecos para el Desarrollo va crear-se a Segòvia sota la presidència d'honor de Federico Mayor Zaragoza.

stats