RECULL DE PREMSA
Mèdia 08/05/2011

Tàpies fa una portada especial per celebrar 'La Vanguardia' en català

És un especial de quatre planes per damunt del diari convencional en què predominen les quatre barres catalanes

Redacció
1 min
'La Vanguardia', 8 de maig

BarcelonaL'artista Antoni Tàpies celebra avui amb La Vanguardia, el primer diumenge de l'edició en català. A la portada, on només s'hi exhibeix l'obra de l'artista, s'hi destaquen quatre barres vermelles i una mà que les hauria traçat. També recupera una de les capçaleres antigues del diari, en blanc i negre, li treu la "i" i hi afegeix una "t". S'hi pot llegir "L'Avantguarda".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els editors ho titulen per sota "Tàpies celebra l'edició en català". A l'interior del monogràfic especial de quatre pàgines que cobreix una altra portada convencional, Xavier Antic recull la biografia de l'artista i d'altres portades que havia fet per a La Vanguardia. Tàpies ja havia fet quelcom similar al desembre del 2003, quan amb motiu del seu 80è aniversari va fer una edició especial pel diari francès Libération, en què va crear una lletra de l'alfabet per cada plana del diari a més a més de la portada.

D'altra banda, la majoria de diaris d'abast català destaquen les primeres reaccions als actes de campanya d'ahir. L'Avui titula "Els retrets CiU-PSC tensen la campanya", El Punt continua amb la campanya per Barcelona i destaca "Hereu reivindica la Barcelona d'èxit i Trias, la capital nacional", i La Vanguardia "Generalitat i Estat, en màxima tensió per la retallada".

En la resta de portades espanyoles, la notícia més destacada és la mort del golfista Severiano Ballesteros. "Mor Ballesteros, pioner dels èxits de l'esport espanyol", titula el País, i "Seve ja és una llegenda" (ABC).

L'altra notícia destacada en la premsa espanyola, a nivell polític, és la batalla per Castella-La Manxa pel 22-M.

stats