TELEVISIÓ
Mèdia 19/12/2011

Telecinco i Antena 3 pugnen pel llegat d''OT' amb dos nous espais

La fórmula d'OT semblava esgotada, però dos nous espais provaran de demostrar el contrari. Són The voice (Telecinco) i Número uno (Antena 3), dos talent shows que buscaran la millor veu de l'Estat.

Natalia Araguás
2 min
El jurat de la versió nord-americana de The voice, que s'emet per la cadena NBC. Telecinco ha comprat els drets del programa per importar-lo a Espanya.

BARCELONA.La retirada d' Operación Triunfo ( OT ) el febrer passat dibuixava el final d'una era: la del talent show musical. No obstant això, exitoses experiències posteriors han tornat a desencadenar la febre pel format. Animada per l'èxit de Tu cara me suena -que va acomiadar-se de l'audiència el 30 de novembre amb una mitjana de share d'un 16,8%- Antena 3 ja ha donat llum verda a Número uno, que s'estrenarà el 2012.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El programa, amb títol provisional, buscarà futures estrelles de la música espanyola. Realitzat per Gestmusic Endemol, productora també de Tú sí que vales i Atrapa un millón , Número uno s'emetrà al prime time setmanal. A diferència d' OT , no serà un reality . Els espectadors només veuran fragments dels assajos dels participants, en la línia de Tu cara me suena -presentat per Manel Fuentes i també produït per Gestmusic-. Un jurat format per cinc coneguts cantants avaluarà els participants.

Telecinco tampoc no ha volgut quedar-se enrere i ha adquirit els drets del concurs The voice . L'objectiu és triar concursants que destaquin per les seves qualitats vocals, al marge de la seva imatge. Per fer-ho, un jurat integrat per destacades figures de la música escoltaran els aspirants i, després de seleccionar-los a cegues, dirigiran la seva formació. La versió americana del programa, que ha emès la NBC, ha tingut com a coaches Christina Aguilera i Adam Levine, el vocalista de Maroon 5. Actualment, Alejandro Sanz participa en la versió mexicana. The voice s'ha emès també a Holanda, Bulgària, Portugal, Romania, Polònia, Ucraïna, Albània, Alemanya, Bèlgica i Dinamarca. Segons Telecinco, prepara el desembarcament a 30 països, entre els quals la BBC de la Gran Bretanya.

El retorn de 'Factor X'

Un altre programa que prepara el seu retorn a la petita pantalla és Factor X , que va caure de la graella de Cuatro el 2008 pels seus discrets resultats d'audiència. Després d'una reeixida primera temporada, en la qual va aconseguir un 11,3% de quota de pantalla i 1.642.000 espectadors, no va sortir-se'n la següent. Amb un 6,1% de mitjana i 776.000 seguidors, Cuatro va optar per liquidar-lo.

L'any que ve s'emetrà una tercera temporada a Espanya de Factor X en una cadena encara per determinar, segons el director de La Competencia, Javier Pérez de Silva. Aquesta productora -responsable també de Granjero busca esposa i el futur programa d'El Cordobés per a Cuatro- es farà càrrec del projecte. Encara no se sap si mantindrà en nòmina Nuria Roca com a mestra de cerimònies i Eva Perales, Jorge Flo i Miqui Puig com a jurat o si, en canvi, farà net i optarà per una renovació integral del programa.

stats