TELEVISIÓ
Mèdia 20/10/2011

Telecinco compra 'Terra Nova', la superproducció de Spielberg

Els dinosaures de Spielberg tornen a atacar, ara a la petita pantalla. Telecinco s'ha aliat amb Fox per estrenar a l'Estat Terra Nova , la sèrie que sembla que pot esdevenir un nou fenomen mundial.

Natalia Araguás
3 min
El capítol pilot de Terra Nova , de dues hores de durada, va costar entre 10 i 20 milions de dòlars, mentre que els següents, d'una hora, van suposar una despesa d'uns quatre milions cadascun.

Barcelona.Mediaset ha reforçat la seva divisió de sèries de ficció amb un plat fort: Terra Nova , que té Steven Spielberg de productor executiu i presumeix de ser la sèrie més cara de la història. El grup italià, propietari de Telecinco i Cuatro, ha assolit un acord amb Fox per emetre la superproducció a les pantalles espanyoles. Encara falta determinar la data de l'estrena -que no serà imminent- així com el canal d'emissió -Telecinco o Cuatro-, segons expliquen fonts de la companyia.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Terra Nova arriba per omplir el buit de Lost i combina elements de les taquilleres pel·lícules Jurassic Park i Avatar . L'acció se situa al 2149. En un món ecològicament malmès i superpoblat, els humans troben la manera d'enviar colons a través d'una fractura en el temps a les frondoses selves plenes de dinosaures de 85 milions d'anys enrere. Els protagonistes, la família Shannon, hauran de sobreviure en aquest entorn hostil. La sèrie va gravar-se a Austràlia i entre el repartiment destaca Stephen Lang, el malvat d' Avatar , que recrea un altre cop un paper de líder autoritari; Jason O'Mara ( Resident evil: extinció ); i Shelley Conn ( Charlie i la fàbrica de xocolata ) interpreten el pare i la mare de la família Shannon, i Landon Liboiron ( Degrassi: la nova generació ) i Naomi Scott ( Life bites ) donen vida als fills de la parella.

Efectes especials a part, el més comentat de Terra Nova ha estat el pressupost que ha tingut. L'episodi pilot, d'unes dues hores de durada, va costar entre 10 i 20 milions de dòlars, segons The Guardian . Els capítols següents, d'una hora cadascun, una mitjana de quatre milions. La primera temporada té un total de tretze episodis, l'emissió dels quals es completarà als Estats Units al desembre d'enguany.

Debut als EUA

Hi ha la incògnita de saber si aquest preu tan elevat es traduirà en audiència. Quan va debutar als EUA, el 26 de setembre en prime time , Terra Nova va registrar una mitjana de 9 milions d'espectadors, menys que l'esperada. Fox va contemplar amb decepció com superava la seva ambiciosa producció Dancing with stars (15,4 milions d'espectadors) -el ¡Mira quién Baila! nord-americà-, 2 broke girls (11,5 milions) o Cómo conocí a vuestra madre (10,5 milions) durant la seva primera hora d'emissió.

"És una gran aposta en molts sentits", va destacar el mateix president de Fox Entertainment, Kevin Reilly, a propòsit de la producció, que va qualificar d'enorme. "Estem en aquest negoci per tractar d'entretenir la gent i oferir alguna cosa fresca, divertida i excitant", va exposar. Unes pluges torrencials van inundar el set de gravació durant el rodatge a Austràlia. Per recrear els dinosaures, van necessitar-se fins a vuit setmanes de postproducció per episodi, gairebé el doble de l'habitual. Alguns problemes tècnics també van endarrerir l'estrena mundial de Terra Nova , prevista per al maig.

'American horror history'

L'acord subscrit entre Mediaset i Fox també inclou l'estrena d' American horror history, que Fox estrena a l'Estat el 7 de novembre. Dels creadors de Glee i Nip/Tuck , aquesta sèrie ret homenatge a clàssics del cinema de terror com La semilla del diablo o The haunting .

Telecinco també ha aconseguit els drets de The finder i Touch . La primera, és una seqüela de Bones i té com a protagonista un veterà de la guerra de l'Iraq que localitza persones que altres no poden trobar, encara que sigui en contra de la seva voluntat. La sèrie Touch se centra en la història d'un pare que descobreix que el seu fill, autista i mut, té poders paranormals, un dels quals és el do de la predicció.

Així mateix, l'acord incorpora que Mediaset aconsegueixi diversos llargmetratges que s'han estrenat recentment als cinemes. Algunes d'aquestes pel·lícules són Agua para elefantes , Cisne negro , Wall Street: el dinero nunca duerme , Las crónicas de Narnia, El equipo A i Los viajes de Gulliver .

stats