FICCIÓ INTERNACIONAL
Mèdia 19/03/2011

Telecinco emetrà la sèrie sobre els Borja amb Jeremy Irons

Telecinco ha tancat un acord amb la cadena nord-americana CBS per emetre The Borgias i tres sèries més. Antena 3 estrenarà el remake en format minisèrie de la ficció britànica dels 70 A dalt i a baix .

Albert Castellví Roca
3 min
Jeremy irons és roderic borja Telecinco ha adquirit els drets de la sèrie nord-americana The Borgias , sobre la família del papa valencià.

Barcelona.La ficció internacional és, gairebé sempre, garantia d'èxit i per això molts canals de televisió estan omplint les seves graelles amb aquests continguts. Si fa dues setmanes era Cuatro qui anunciava la compra d'una vintena de ficcions estrangeres, ara Telecinco i Antena 3 també se sumen a aquesta tendència.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El canal del grup Mediaset acaba de tancar un acord amb la cadena nord-americana CBS que li permetrà emetre quatre sèries, entre les quals destaca The Borgias , una producció protagonitzada per Jeremy Irons sobre la família del papa valencià Alexandre VI. Irons serà Roderic Borja -el futur pontífex-, un home poderós i sense escrúpols que, a finals del segle XV, va comprar totes les voluntats necessàries per convertir-se en el líder de l'Església catòlica.

Però el de l'actor britànic no és l'únic nom de prestigi que surt als crèdits de The Borgias . L'irlandès Neil Jordan, que l'any 1992 va guanyar un Oscar pel guió de Joc de llàgrimes , és l'ideòleg i un dels productors executius del projecte, a banda de signar el text dels dos primers episodis. En total, la sèrie consta de deu capítols de 55 minuts de durada, el primer dels quals s'estrenarà al canal nord-americà Showtime -propietat de la CBS- el dia 3 d'abril. L'arribada a l'Estat, de moment, no té data.

A banda de la sèrie sobre els Borja, l'acord amb la CBS atorga a Telecinco els drets d'emissió de Chaos , una comèdia protagonitzada per un grup d'espies de la CIA, que veurà la llum als Estats Units l'1 d'abril. A més, la cadena podrà afegir al seu catàleg Sexo en Nueva York i Cheers , la mítica sèrie dels anys 80 de la qual Telecinco prepara un remake que podria protagonitzar Alberto San Juan.

L'aposta d'Antena 3

Mentrestant, Antena 3 continua apostant per la ficció britànica, amb la compra de la nova versió d' A dalt i a baix , una sèrie dels anys 70 que ara ha estat revisitada per la BBC. Tot i que la ficció original, que en el seu moment es va poder veure per TVE, va constar de 68 capítols distribuïts en 5 temporades, aquest remake ha pres el format de minisèrie i només se n'han rodat tres episodis, que la televisió pública britànica va emetre, amb gran èxit de públic, per Nadal.

El director de programació d'Antena 3, Pello Sarasola, avança que la intenció de la cadena és que la sèrie es converteixi en relleu natural de Downton Abbey , que dimarts va debutar al prime time com a líder de la franja al conjunt de l'Estat. Els set capítols que la conformen s'acabaran previsiblement a finals d'abril, i serà llavors quan arribi el torn d' A dalt i a baix .

I no es tracta simplement de substituir una sèrie per una altra. Sarasola considera que, després de l'adquisició de Downton Abbey , "el pas natural" era comprar aquesta nova producció, ja que totes dues mantenen una relació no només temàtica -plantegen conflictes de classe entre una família aristocràtica i el personal de servei en l'Anglaterra de principis del segle XX-, sinó també en el seu plantejament com a producte: la cadena ITV va estrenar Downton Abbey el mes de setembre, com una estratègia per neutralitzar el remake que la BBC ja havia anunciat d' A dalt i a baix -emesa originàriament a la ITV.

El responsable de programació d'Antena 3 creu que la nova versió de la sèrie no és pròpiament una seqüela -tot i que està ambientada al 1936, sis anys després del final de l'anterior etapa-, sinó més aviat "una mirada nova" sobre el mateix tema, que pot tenir atractiu tant per als que ja havien vist l'original com per als més joves que no en van tenir l'ocasió.

Com a curiositat, destaca que el personatge de la majordoma l'interpreta la mateixa actriu que va fer-ho a la dècada dels 70, Jean Marsh, tot i que amb gairebé 40 anys més: ara ja en té 76.

stats