FICCIÓ POLÈMICA
Mèdia 12/09/2011

Telecinco estrena demà el polèmic 'biopic' de Tita Cervera

Telecinco emet entre demà i demà passat la minisèrie La baronesa , basada en la vida de Carmen Cervera, que sempre s'hi ha mostrat reticent i amenaça de denunciar la cadena si el resultat no la satisfà.

Albert Castellví Roca
2 min
Telecinco estrena demà el polèmic 'biopic' de Tita Cervera

Barcelona.Carmen Cervera va intentar per tots els mitjans que no s'emetés la minisèrie La baronesa , però no hi ha hagut res a fer. Després de promocionar-la des d'abans de l'estiu, la cadena ha decidit finalment estrenar-la aquesta setmana, malgrat l'advertència de Cervera que té intenció de denunciar la cadena si considera que el que veu per pantalla no s'ajusta a la realitat de la seva biografia i, en conseqüència, atempta contra el seu dret a l'honor.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La realitat, però, és que de moment la justícia ha girat l'esquena a la baronessa Thyssen, que a principis d'estiu, i davant una estrena que s'intuïa imminent, va optar per demanar al jutge que aturés cautelarment l'emissió del biopic fins que no hagués tingut ocasió de comprovar què s'hi explicava sobre la seva vida. Tanmateix, un cop vistes les imatges, el tribunal va considerar que no vulneren el dret a l'honor, la intimitat i la pròpia imatge de Tita Cervera, ja que el relat es basa en un llibre publicat prèviament ( Carmen Cervera. La Baronesa , obra dels periodistes Teo Lozano i Goya Ruiz) i en "les diverses manifestacions o declaracions que la senyora Thyssen Bornemisza ha realitzat a diferents mitjans de comunicació". El jutjat va considerar, a més, que el fet que no s'utilitzin en cap moment imatges reals, sinó actors, desactivava les acusacions.

Reincidents

El malestar de la baronessa es va fer palès des del moment en què Telecinco va anunciar la seva intenció de portar la seva vida a la pantalla. Al febrer, coincidint amb l'inici del rodatge, Cervera va qualificar de "vergonya" que ningú de la cadena hagués parlat amb ella ni li hagués mostrat el guió, i va dir que trobava "de mala educació" que no se li hagués demanat permís per tirar endavant el projecte. En canvi, sí que era autoritzat el biopic sobre Tita Cervera que preparava Antena 3, tot i que de moment el projecte ha quedat aturat.

En qualsevol cas, aquesta no és, ni de bon tros, la primera vegada que Telecinco s'enfronta amb algun personatge públic arran d'una minisèrie inspirada en la seva vida. Sense anar més lluny, aquesta mateixa temporada la cadena ja es va veure les cares als tribunals amb la duquessa d'Alba, que després de veure la segona part de La duquesa va demandar els seus responsables en considerar que havien ofert una visió distorsionada d'ella i la seva família. I també els està portant problemes l'adaptació televisiva de la vida de Rocío Dúrcal: la cadena va oferir a la filla de la cantant, l'actriu Carmen Morales, que donés vida a la seva mare, però ella ho va rebutjar per desavinences amb el guió.

Tres actrius per a un personatge

Malgrat tot, Telecinco ha decidit tirar endavant, i demà i dimecres, a les 21.45 h, emetrà els dos capítols que conformen La baronesa . La minisèrie, rodada entre Barcelona i diversos escenaris de la Costa Brava, repassa la vida de Tita Cervera des de jove fins a l'actualitat, de manera que el seu personatge l'encarnen tres actrius diferents, una per a cada etapa de la vida: la madrilenya Esmeralda Moya i les catalanes Mar Regueras i Sílvia Tortosa.

stats