PROPERES ESTRENES
Mèdia 02/05/2011

Telecinco es prepara per tornar a l'illa

Deu personatges famosos, la majoria sortits de programes del cor, i vuit ciutadans anònims són a punt de fer les maletes per viatjar cap a Hondures, on dijous començarà una nova etapa de Supervivientes .

Albert Castellví Roca
2 min
01. Jorge Javier Vázquez. 02. Raquel Sánchez Silva. 03. Kiko Rivera. 04. Reyes Estévez.

Barcelona.Avui s'acaba El reencuentro: 10 años después , però Telecinco ja té a punt el nou reality que l'ha de substituir i que ha d'evitar que la graella de la cadena quedi òrfena d'un gènere que tan bons resultats li garanteix. Telecinco ha confirmat oficialment que l'inici de la nova temporada de Supervivientes serà dijous que ve a les 22 hores. El concurs arribarà així a la vuitena temporada i, per segon any consecutiu, barrejarà entre els participants personatges famosos i ciutadans -per ara- anònims.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La llista de famosos es va confirmar fa pocs dies i està formada principalment per personatges habituals dels programes de xafarderies. És el cas de Kiko Rivera -fill d'Isabel Pantoja-, Aída Nízar -exconcursant de Gran Hermano -, Sonia Monroy -cantant i actriu-, Tatiana Delgado - stripper -, José Manuel Montalvo -Mister Espanya 2008-, Toni Genil - showman -, Jacobo Ostos -exmodel-, Jessica Bueno -model- i Rosa Benito -col·laboradora de Sálvame -. De fet, l'únic d'aquesta llista de deu noms que no sol aparèixer en programes del cor és l'atleta català Reyes Estévez. També havia sonat el nom de Carmen Lomana, tot i que finalment sembla que la seva presència al concurs es reduirà a una visita puntual.

Pel que fa a la resta de concursants, quatre homes i quatre dones, de moment continuen sent anònims, i la cadena no els presentarà fins al mateix dia de l'estrena. En canvi, sí que s'han fet públics els noms dels dos presentadors del programa. Jorge Javier Vázquez, conductor de Sálvame , es posarà al capdavant de les gales setmanals que s'emetran des del plató, mentre que Raquel Sánchez Silva, que havia presentat l'última edició de Pekín express a Cuatro, serà la mestra de cerimònies a l'illa.

Retorn a Hondures

Supervivientes es basa en un format estrenat per la televisió sueca l'any 1997 i que ràpidament es va estendre per cadenes d'arreu del món. La idea original consisteix a abandonar un grup de concursants en un territori deshabitat, amb unes condicions de vida extremes i sense més aliments que els que puguin aconseguir sobre el terreny. A més, se'ls divideix en grups que han de competir en proves proposades pel programa i que garanteixen als guanyadors la immunitat en la pròxima ronda d'expulsions i, sovint, algun privilegi en forma d'aliments o altres comoditats.

El format va arribar a l'Estat l'any 2000 de la mà de Telecinco, i després de passar per Antena 3 amb el nom La isla de los famosos , el 2006 va tornar a la cadena de Mediaset. Entre el 2007 i el 2009 l'acció es va desenvolupar a Hondures, on ara tornarà després que l'any passat s'instal·lés a Nicaragua. Aquesta edició va ser la que va aconseguir menys audiència de les emeses fins ara, però tot i així es va tancar amb un 17,5% de share mitjà, només superat entre els realities per Gran Hermano . El 2008 va assolir el rècord d'audiència, amb una quota de pantalla del 27%.

stats