'BIOPIC' AMB CONTROVÈRSIA
Mèdia 05/03/2012

Telecinco tensa la corda amb Isabel Pantoja

Els aspectes més controvertits de la biografia d'Isabel Pantoja agafaran vida avui a la minisèrie Mi gitana, que estrena Telecinco. Serà un nou capítol de la relació turbulenta entre el canal i la cantant.

à.g.m.
2 min
Telecinco tensa la corda amb Isabel Pantoja

BARCELONAAvui s'estrena la minisèrie de Telecinco sobre Isabel Pantoja. I si la peripècia biogràfica que s'hi explica és recargolada i polèmica, encara ho és més la història que ha recorregut la cinta abans de veure la llum aquest vespre (22 h). Aquesta producció feia mesos que estava filmada, però la cadena de Fuencarral la tenia desada al calaix, fent temps fins al juny, que és quan comença el judici a la folklòrica. La sèrie, en tot cas, estava rodada amb anterioritat a l'acord a què van arribar les dues parts segons el qual Telecinco li oferia un contracte d'exclusivitat a canvi d'un milió d'euros (i la condonació d'una indemnització que havia de cobrar Isabel Pantoja per una querella guanyada).

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El clima de bona voluntat es va trencar al mes de febrer quan la cantant va participar telefònicament com a al·ludida al programa Espejo público , d'Antena 3. Va parlar un minut escàs en antena -era el final del programa-, però la presentadora, Susanna Griso, li va demanar que no pengés, que volien seguir parlant amb ella. Ho van fer durant 50 minuts. Però al cap d'unes hores la cantant enviava un burofax exigint que no s'emetés aquella conversa perquè no sabia que l'havien estat gravant.

Sobre ella penjava l'amenaça d'haver vulnerat la clàusula de confidencialitat, cosa que obligaria la cantant a pagar el doble de l'import del contracte, és a dir, dos milions d'euros. Després de súpliques i -segons la premsa del cor- plors, Telecinco va accedir a no executar aquesta clàusula a canvi de més presència seva en pantalla.

I la primera mesura és l'emissió dels primers tres episodis de Mi gitana . "Poseu el que vulgueu i jo faré el que hagi de fer", va explicar Pantoja poc després de veure el DVD enviat pel canal, dimecres passat. La sèrie se centra en el renaixement de la cantant després de la mort del torero Paquirri l'any 1983. I s'endinsa en alguns dels aspectes que han fet córrer més tinta rosa, com ara la naturalesa de la seva relació amb la radiofonista Encarna Sánchez i també amb la cantant María del Monte. Es passa revista també a la seva incursió en el ram de l'hostaleria i amb els romanços amb l'empresari Diego Gómez i l'exalcalde de Marbella, Julián Muñoz.

La cantant està interpretada per Eva Marciel (de Yo soy Bea ) en el paper central. Fanny de Castro encarnarà la seva mare, mentre que Blanca Apilánez farà d'Encarna Sánchez i Lulú Palomares de María del Monte. Aníbal Soto, Carmen Gutiérrez, Juanma Lara i Fernando Soto completen el repartiment d'un biopic dirigit per Alejandro Bazzano per a Producciones Mandarina.

stats