04/09/2012

'Telecoestampes' des de Santander

2 min

El sector de les telecomunicacions a l'Estat formalitza cada any -i ja en fa 26- el començament de curs amb una trobada entre els seus directius i els polítics del ram a la Universidad Menéndez Pelayo, organitzada per la patronal Ametic i la Fundació Telefónica. El primer dia de les jornades ja ens va donar uns quants titulars.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'antena se la paga vostè. El ministre Soria presumeix que la reantenització, el canvi de freqüències d'emissió de TDT que caldrà per deixar espai lliure a la telefonia mòbil de quarta generació, costarà 300 milions d'euros en comptes dels 800 milions previstos, aportats per les operadores i que el govern ja s'ha gastat. Per això, el cost l'hauran d'assumir les comunitats de propietaris si volen seguir veient la tele. Així, qualsevol.

A Telefónica no li agraden els duopolis. No és el que vostè pensa. El que Julio Linares troba "inquietant" és que entre Apple i Google es reparteixin el 80% de les vendes de smartphones , sobretot per la dificultat de diferenciar un aparell d'un altre. El conseller delegat de l'operadora també va assegurar que nou de cada 10 consumidors tenen el seu telèfon a menys d'un metre de distància durant les 24 hores del dia i que hi ha països on el 84% prefereixen tenir internet que cotxe o parella.

Més petit, més ràpid, més capacitat. Qui més qui menys va anunciar grans avenços tecnològics, però Fernando Valdivielso, de Nokia Siemens, va fer els pronòstics més agosarats. Segons l'empresa europea d'infraestructures, amb la miniaturització dels components el cost per terabyte d'emmagatzematge de dades el 2020 serà 100 vegades més baix que ara. Igualment, pel mateix dòlar que costen ara 2.000 píxels de pantalla, d'aquí vuit anys en tindrem 64.000. I, a més a més, tot això amb menys consum.

stats