MITJANS PÚBLICS EN CRISI
Mèdia 10/12/2011

Televisió de Mallorca consuma 'de facto' el seu tancament

àlex Gutiérrez M.
1 min
Televisió de Mallorca consuma 'de facto'  el seu tancament

BARCELONAAhir es va emetre l'últim informatiu de Televisió de Mallorca i es va radiar l'últim butlletí d'Ona Mallorca. Els mitjans públics de l'illa tancaran el 31 de desembre però des d'ara i fins aleshores ja només emetran reposicions de programes enllaunats. El comitè d'empresa de la televisió va demanar ahir la suspensió temporal de l'ERO que afecta tots 117 treballadors de l'ens, a l'espera que es resolgui la denúncia interposada.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Fonts dels treballadors expliquen que la direcció "ha mantingut una posició inamovible" des del primer dia. Lamenten també que el pla de viabilitat que van presentar -en què es reduïa de 10 a 4,5 milions el pressupost- ni tan sols fos portat al Consell d'Administració perquè l'avaluessin. Els treballadors rebran 20 dies d'indemnització per any treballat, el mínim que marca la llei. Ahir els treballadors es van manifestar pel tancament d'aquests mitjans públics, que depenen del Consell de Mallorca.

Des de Televisió de Mallorca es calcula que, a part dels acomiadats directament, unes 200 persones perdran la feina, ja que part de la programació estava externalitzada a productores. L'audiovisual balear va encendre el llum d'alarma el mes de novembre quan va reclamar a IB3 que satisfaci els més de 28 milions d'euros que té en factures pendents.

stats