SANCIÓ A ACPV
Mèdia 11/02/2011

Termini de 40 dies per pagar 600.000 euros

L'entitat cultural més potent del País Valencià, ACPV, s'haurà de gratar la butxaca. El govern de Francisco Camps exigeix 600.000 euros en multes pels repetidors de TV3 a les comarques valencianes.

Marina Gordillo
2 min
El repetidor des d'on emet TV3 a la Safor, que  el jutjat va impedir tancar al desembre.

ValènciaLa Generalitat Valenciana va donar ahir un nou ultimàtum a Acció Cultural del País Valencià (ACPV) perquè faci front a la multa de 600.000 euros per emetre el senyal de TV3 sense llicència al territori valencià. El consell fixa de termini fins al 20 de març.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'import que la Generalitat reclama prové de dues multes, de 300.000 euros cadascuna, per l'emissió del senyal de TV3 a través d'unes antenes repetidores i un canal de la TDT pel qual ACPV no té llicència administrativa. El govern valencià, que presideix el popular Francisco Camps, va obrir a l'entitat un expedient sancionador que està recorregut als tribunals. Per això el tancament dels reemissors, que es troben en un buit legal, està paralitzat.

Però el vessant econòmic segueix el seu propi camí. L'associació va interposar en el seu moment un recurs contra l'ordre de pagament per paralitzar-la, primer, i fragmentar-la en diferents terminis, després. Amb l'escrit conegut ahir, la Direcció General de Tributs rebutja les apel·lacions d'ACPV i li reclama que aboni els 600.000 euros en un període màxim de 40 dies.

El coordinador de l'entitat cultural, Toni Gisbert, va explicar a l'ARA que intentaran pagar la multa a temps, però va reconèixer que en el dia d'avui no tenen "possibilitats econòmiques" per desemborsar una quantia tan alta. La junta d'Acció Cultural es reunirà la setmana vinent, previsiblement dilluns, per decidir com fer front a la sanció.

A l'octubre del 2010 l'entitat cultural ja va pagar una primera multa, de 127.000 euros, gràcies a les aportacions i els donatius recaptats durant la campanya engegada en defensa de les emissions de TV3 al País Valencià. Però d'aquella caixa només van sobrar uns 20.000 euros.

Embargament de béns

En qualsevol cas l'associació, constituïda sense ànim de lucre, té la voluntat de pagar la multa. Si no ho fes s'obriria la via de constrenyiment administratiu, la qual cosa vol dir que el deute s'incrementaria en un 20 per cent. I es concediria un nou termini de 50 dies per abonar els 720.000 euros, més els interessos de demora que se sumarien per cada dia de tardança.

En cas d'impagament, la Generalitat Valenciana podria embargar els béns, els comptes corrents i els drets de cobrament de l'entitat fins cobrir la sanció. A més, l'associació quedaria impossibilitada per accedir a ajudes públiques.

stats