Mèdia 28/06/2012

El blog de 'The New York Times' al Twitter xinès, bloquejat poc després d'obrir

Un responsable d'Exteriors ha explicat que "les empreses estrangeres han de respectar les lleis de la Xina"

Efe
1 min

PequinEl microblog del diari nord-americà 'The New York Times' a Sina Weibo, la versió xinesa més popular de Twitter, ha quedat bloquejat aquest dijous. Ha passat tot just 24 hores després que comencés a funcionar, segons han advertit usuaris d'aquesta xarxa social i webs especialitzades en tecnologia.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El microblog, llançat al mateix temps que la nova pàgina web del diari novaiorquès, ofereix ara un missatge d'error i demana als usuaris que els disculpin per les molèsties causades. Sina, el portal que posseeix aquesta important xarxa social al país asiàtic (amb més de 300 milions d'usuaris), no ha donat explicacions sobre aquesta incidència.

A les xarxes socials alguns internautes també han denunciat que la pàgina web del servei d'informació financera Bloomberg resta inaccessible, si més no des d'algunes regions de la Xina.

El portaveu del ministeri d'Exteriors xinès, Hong Lei, ha estat preguntat en roda de premsa sobre aquests casos, i encara que no ha volgut esmentar-ne cap ha assenyalat que "les empreses estrangeres han de respectar les lleis de la Xina".

Sina Weibo va imposar aquest any l'obligatorietat als seus usuaris que es registrin amb el seu nom real i el número del seu document d'identitat.

stats