Mèdia 11/05/2012

"Ets prou mare?": 'Time' reobre en portada el debat sobre la lactància

La revista nord-americana obre edició amb una mare donant el pit al seu fill de gairebé 4 anys

Efe
2 min
'Time'

Nova YorkLa revista 'Time' ha reobert el debat sobre la lactància materna als EUA publicant a la portada de la seva última edició una imatge d'una mare alletant el seu fill, de més de tres anys, amb aquest titular: "Ets prou mare?".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"Sí, sabia exactament on ens ficàvem", ha afirmat avui la protagonista de la portada, Jamie Lynne Grumet, en una entrevista a la cadena de televisió NBC en què ha reiterat que segueix donant el pit al seu fill, Aram, encara que està a punt de fer quatre anys.

Grumet ha dit que sabia que la imatge de la portada despertaria reaccions oposades i que donaria pas a un encès debat sobre el tema, i ha reconegut fins i tot que alguns dels partidaris de la lactància materna estan "disgustats".

En l'entrevista que acompanya les imatges a 'Time', Grumet, una californiana de 26 anys, assegura que la seva mare la va alletar fins als sis anys i que guarda molt bons records d'aquella experiència.

"És molt tendre. És com si abracessis la teva mare. Et sents reconfortat, tenen cura de tu i et sents molt, molt estimat. Sent nena tenia una gran autoestima i sé que és per això. Mai vaig sentir que volgués deixar-me. Sentia aquesta seguretat", argumenta la dona.

Així, Grumet ha explicat que va voler posar per a la revista precisament perquè s'obri un debat, propiciar una acceptació més gran de la importància de la lactància materna i deixar sense arguments els que asseguren que donar el pit en públic és exhibicionisme.

La revista posa en boca de tots el que els experts anomenen "criar amb afecció", des d'alletar fins a una edat avançada fins a dormir amb els nens al mateix llit, cosa que segons els seus impulsors permet a mares i fills establir uns forts lligams emocionals.

Els partidaris consideren que repercuteix positivament en el desenvolupament del menor, que els ajuda a guanyar autoestima i afermar la seva personalitat, segons el professor Bill Sears, un dels seus principals promotors, que apareix també a la revista.

La polèmica s'ha traslladat gairebé de forma immediata a les xarxes socials, on avui s'han multiplicat les posicions a favor i en contra de la lactància materna, una pràctica recomanada pels metges, que ha sigut objecte de múltiples debats.

L'actriu Mayim Bialik ha sigut una de les primeres cares conegudes a mostrar el seu suport a la lactància perllongada i ha dit a la seva pàgina a Facebook que està impressionada per la història de Grumet i el seu fill.

No obstant això, altres com la també actriu Alyssa Milano han considerat que la portada de 'Time' és "explosiva i extrema" i que els editors es van equivocar si pretenien facilitar així a les mares que alletin en públic.

stats