LA GRAELLA RADIOFÒNICA
Mèdia 08/04/2011

Toni Clapés: "El 'Versió' té bona salut i podem allargar un any més"

Clapés ha renovat per un any, igual que Guardiola, perquè vol tenir la possibilitat d'acabar abans d'una fase de decadència. Promet que la temporada que ve, com fa sempre, intentarà sorprendre.

Auri Garcia Morera
2 min
L'1 de març, Clapés va celebrar el Versió número 3.000 amb un programa especial teatralitzat al Gran Teatre del Liceu.

Barcelona.El programa Versió RAC 1 continuarà en antena com a mínim una temporada més, segons va anunciar ahir Toni Clapés a través de Twitter. "La decisió estava presa des del 30 de març però avui, coincidint amb les dades de l'EGM, m'ha fet il·lusió dir-ho", explicava Clapés. El periodista recorda que altres anys no ho ha anunciat i la temporada s'ha acabat sense que la gent sabés si el programa seguia, i afegeix: "Twitter era un bon mitjà per dir-ho perquè molts dels que em segueixen escolten el programa".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Clapés creu que "el programa té bona salut, està en un bon moment, i podem allargar un any més", però precisa que no pot assegurar res més que això. "Quan comences entenc que facis un contracte per dos anys però, quan fa tants anys que ho fas, et vols guardar la possibilitat d'acabar i no entrar en una fase a la qual jo tinc pànic, que és la fase de decadència", argumenta el conductor del Versió . "En un any poden passar moltes coses, i potser arriba un moment en què, pel que sigui, les coses no van bé", diu Clapés.

El mateix periodista explica que és una renovació de l'estil de les de Pep Guardiola, l'entrenador del Barça, que també ha renovat fins al 2012. "Tenir un contracte per un any i renovar-lo quan està a punt d'acabar no et genera l'angoixa de tenir un contracte per dos anys", argumenta Clapés. "Dos anys són molts anys", conclou convençut.

Sobre els resultats d'audiència, que situen el Versió com el líder de les tardes radiofòniques amb 163.000 oients, Clapés recorda que ja fa molt temps que diu que està "a dalt de tot". I, en aquestes circumstàncies, "que encara creixis una mica és una gran satisfacció", afegeix.

El futur del programa

"Ara jo començaré a pensar en la temporada que ve", explica el locutor. "Com cada any, s'ha de fer una anàlisi del que ha funcionat, del que ha funcionat menys, de què hi pots incorporar...". I una altra vegada, tira de metàfora futbolística: "És com un equip de futbol, en què hi ha jugadors que han rendit més, jugadors que han rendit menys i gent que acaba contracte, i la supervivència està a saber fer aquest relleu". Tot i que encara no pot avançar res concret, Clapés promet que la temporada vinent, com fa sempre, el Versió intentarà sorprendre: "Cada any hi ha variacions, noves incorporacions, noves imitacions, noves seccions, gent que entra i gent que surt... És la vida del programa". I afegeix: "Si fóssim els mateixos que quan vam començar, el programa ja no existiria".

Adverteix, això sí, que sempre hi haurà qui no quedi satisfet: "Seria més fàcil començar de zero, en una franja nova i un programa nou". Per contra, "tocar coses costa molt més, perquè tot el que toquis algú ho trobarà a faltar".

stats