Mèdia 03/09/2012

Torna la lluita pel domini del dial

Les ràdios comencen aquest dilluns una nova temporada, i totes ho fan amb canvis. RAC1 potencia els esports del diumenge, Catalunya Ràdio canvia els migdies i la COM es renova de dalt a baix.

Albert Castellví Roca
3 min
La nova graella de ràdio

BarcelonaJordi Basté i Manel Fuentes han tornat a posar-se aquest dilluns al davant d''El món a RAC1' i 'El matí de Catalunya Ràdio'. Tots dos lideraran, un any més, la programació de les principals emissores del país, i s'enfrontaran per alçar-se amb el títol del programa més escoltat a Catalunya. Ells continuen, però en totes les graelles hi ha canvis, ja siguin petits retocs o renovacions totals.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

RAC1

Una graella gairebé idèntica però amb més esports els diumenges

L'emissora del Grupo Godó intentarà mantenir els bons resultats dels últims anys amb una graella gairebé calcada, en què l'única incorporació és la de l'espai Superdiumenge , que els diumenges de 16.00 h a 23.00 h resumirà tota l'actualitat esportiva amb Xavi Puig i Jaume Mullor. A la resta no hi ha canvis, però destaquen fitxatges com el de Jaume Barberà i Josep Maria Mainat per a El món , el de Jaume Creixell al Versió RAC1 i el de Mari Pau Huguet a La primera pedra .

Catalunya Ràdio

Àngel Llàcer i Manu Guix per fer remuntar els migdies

Els esforços de l'emissora pública se centraran als migdies. Dilluns s'estrenen dos espais nous en aquesta franja: de 12.00 h a 13.00 h Els optimistes , un concurs musical presentat per Àngel Llàcer i Manu Guix, i de 13.00 h a 14.00 h El mirall , un programa de servei amb Marta Romagosa. A més, els diumenges a les 16.00 h torna un clàssic, Els viatgers de la gran anaconda , amb Toni Arbonès.

A partir de dimarts l'emissora presentarà la graella amb una gira per quatre ciutats: dimarts El matí de Catalunya Ràdio i Els optimistes s'emetran des de Girona; dijous Tarragona acollirà El cafè de la República i El club de la mitjanit ; divendres La tribu serà a Sabadell, i dissabte El suplement es farà en directe des de Lleida.

La Xarxa

Renovació total de la graella i la marca de COMRàdio

A partir de dilluns COMRàdio passarà a dir-se La Xarxa i inaugurarà un nou projecte amb una graella totalment renovada. La programació s'obrirà amb un bloc informatiu que s'allargarà fins a les 10.00 h, quan començarà Picó.cat , un magazín conduït per Alfred Rodríguez Picó. La cuina de Carbó -l'únic programa que continua- s'endarrereix una hora, i s'emetrà de 13.00 h a 14.00 h. La sobretaula quedarà en mans de Lluís Gavaldà, que presentarà l'espai musical El celobert , i a les 16.00 h començaran tres magazins simultanis en desconnexió per a Barcelona, Girona i la resta del país. Joan Catà presentarà l'espai d'anàlisi L'observatori de 20.00 h a 24.00 h, i a la mitjanit arrencarà Can Tuyus , presentat per Miqui Puig.

Cadena SER

Francino se'n va a la tarda, Nierga passa al matí

L'emissora líder a l'Estat comença la temporada amb els papers canviats. Pepa Bueno s'incorpora a l'emissora per presentar el matinal Hoy por hoy al costat de Gemma Nierga, que en conduirà l'últim tram i després, de 12.20 h a 13.00 h, farà parella amb Frederic Vincent al capdavant de L'hora L . En canvi, Carles Francino es farà càrrec de La ventana , que guanya una hora -s'acabarà a les 20.00 h- i integrarà de 19.20 h a 19.40 h una versió reduïda d' El balcó . L'esportiu català La graderia quedarà en mans de Jordi Martí, i es recuperaran les transmissions del Barça a través de la web i l'ona mitjana. També es renoven els caps de setmana, amb Javier del Pino conduint A vivir que son dos días .

Ràdio Nacional

Adéu a Juan Ramón Lucas i Toni Garrido

La nova direcció de l'emissora estatal ha rellevat els presentadors dels dos principals espais. Manolo HH, que presentarà El día menos pensado , relleva Juan Ramón Lucas als matins, i Yolanda Flores conduirà Las tardes de Radio Nacional en substitució dels Asuntos propios de Toni Garrido.

Altres emissores

La Cope es renova i Del Olmo deixa 'Protagonistas'

Ramón García conduirà La tarde a la Cope, que prescindeix de Juan Antonio Alcalá per a l'esportiu El partido de las 12 i el deixa en mans de Joseba Larrañaga, Manolo Lama i Paco González.

Per la seva banda, el veteraníssim Luis del Olmo deixarà de presentar Protagonistas a ABC Punto Radio, però hi tindrà un espai setmanal d'entrevistes.

stats