Televisió
Mèdia 01/04/2011

Els treballadors de TV3 demanen transparència per parlar de la retallada salarial

En una assemblea celebrada ahir es va donar autorització per negociar amb la direcció

Agències
2 min

BarcelonaEls treballadors de TV3 condicionen a la transparència les converses sobre la rebaixa salarial del 5% que preveu la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per afrontar la crisi provocada per la reducció de les aportacions de la Generalitat i la minva d'ingressos per publicitat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Les converses amb la direcció començaran dilluns que ve 4 però abans de plantejar un "sí" o un "no" a la retallada salarial, que cal pactar amb la representació social i votar-se en referèndum, volen esperar a conèixer les contrapartides de l'empresa.

A TV3 hi ha 1.900 persones de plantilla i una retallada salarial del 5% suposaria un estalvi d'uns 5,5 milions anuals, segons les mateixes fonts.

Des del comitè d'empresa s'ha remarcat que volen parlar de les garanties del compromís de salvar la plantilla, amb el compromís del govern català, i que hi hagi transparència en la qüestió financera, en la gestió, i en aspectes opacs de l'empresa com són les retribucions del personal directiu exclòs del conveni.

Per a la representació sindical, una retallada salarial és una mesura de xoc que fa necessari discutir-ho tot, perquè si fracassen les negociacions, les conseqüències poden ser pitjors.

La part social, que compta amb cinc sindicats representats, vol, a més, que es consolidin unes places estructurals de persones que treballen en el canal 3/24 hores que porten des de fa anys amb contractes temporals.

Segons les mateixes fonts, que han destacat la unitat sindical que hi ha en aquesta qüestió, en una assemblea massiva celebrada ahir en un garatge de les unitats mòbils de TV3 es va donar l'autorització per a l'inici de les converses.

El president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Enric Marín, va assegurar al Parlament que el pla per reduir despeses a TV3 i Catalunya Ràdio no comportarà un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO), encara que sí una retallada del 5% en els sous dels treballadors.

stats