Mèdia 07/08/2012

Tretze clubs amenacen de retardar la Lliga pel conflicte televisiu

En un comunicat, exigeixen "una solució acceptable" als problemes derivats dels drets i que s'instaurin horaris per als partits

Efe
2 min
La lluita pels drets televisius és l'origen de la guerra.

MadridTretze clubs de Primera Divisió han anunciat aquest dimarts que adoptaran "totes les mesures necessàries" –incloent-hi "el retard de l'inici del campionat de Lliga"– si no s'aconsegueix "una solució acceptable" al conflicte pels drets televisius i la fixació dels horaris dels partits.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Ho asseguren en un comunicat –publicat en les seves pàgines web– l'Athletic de Bilbao, l'Atlètic de Madrid, el Betis, el Celta, l'Espanyol, el Getafe, el Granada, el Mallorca, l'Osasuna, el Rayo Vallecano, la Reial Societat, el Sevilla i el Saragossa, que han demanat a la Lliga de Futbol Professional (LFP) la convocatòria urgent d'una junta de primera divisió per al proper dimarts 14, per tractar aquests assumptes.

Els clubs expliquen que han decidit sol·licitar la reunió a la LFP "respecte als últims esdeveniments esdevinguts" en el si d'aquest organisme. Diuen que no comparteixen els fets perquè suposen "una falta de respecte als drets dels clubs", així com de respecte a "la situació d'inseguretat jurídica" que els afecta per la falta d'acord entre els operadors de televisió (Mediapro i Canal Plus).

Entre els punts que pretenen que es debatin i es votin en la reunió del pròxim dia 14 hi figura l'exigència de "pagament immediat de totes les quantitats que deuen els operadors de televisió als clubs de Primera Divisió", així com la retirada de totes les demandes interposades contra ells en relació als contractes de cessió dels drets audiovisuals.

També volen que s'estableixi "un procediment transparent i reglamentat per fixar els horaris dels partits de Primera Divisió, amb l'adopció de les mesures necessàries amb aquesta finalitat".

Diversos clubs han expressat en els últims dies la seva protesta davant els horaris aprovats per la LFP per a les tres primeres jornades de Lliga, que inclouen la disputa de trobades a les 23.00 hores. Entre aquests afectats hi ha l'Espanyol –que s'estrenarà a la Lliga contra el Mallorca a aquella hora el dissabte 18–i l'Atlètic de Madrid –que es considera perjudicat perquè ha de jugar el dilluns 27 a les 22.00 hores i el divendres 31 ha de disputar la final de la Supercopa d'Europa a Mònaco contra el Chelsea.

Finalment, els clubs –que en el seu comunicat recorden que representen una "àmplia majoria" de la Primera Divisió– exigeixen als operadors de televisió "l'establiment d'un marc estable que garanteixi l'explotació pacífica" dels seus drets audiovisuals.

stats