MITJANS PÚBLICS
Mèdia 04/02/2012

Twitter s'encén davant el rumor que Zaplana presideixi RTVE

Ara
2 min

BARCELONA.Eduardo Zaplana no va trigar a convertir-se en trending topic a Twitter després que el Diario de Sevilla apostés ahir per ell com a candidat preferent per presidir RTVE. La xarxa social va omplir-se de tuits, la majoria en contra que l'expresident valencià, exministre de Treball a l'era Aznar i actual directiu de Telefónica es posi al capdavant dels mitjans públics espanyols.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Entre els tuits van abundar les al·lusions a Canal 9, ja fos per qüestionar la seva imparcialitat o per recordar el seu alt endeutament. Tampoc va faltar l'humor. Des del compte fals Ala Botella, que parodia l'alcaldessa de Madrid, es va tuitejar: "Posem Eduardo Zaplana al capdavant de RTVE. I demà Francisco Camps al capdavant de la Fiscalia Anticorrupció. El govern dels millors". Molts usuaris van posar en dubte la informació i van preguntar-se, directament, si "era broma".

Fonts del consell d'administració de RTVE van assegurar ahir a l'ARA que és la primera notícia que tenien sobre un eventual nomenament de Zaplana com a nou president de la ràdio i la televisió estatals. En la reunió recent que van mantenir els membres de l'organisme amb la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ella els va comunicar que s'esperaria que el PSOE superés el congrés d'aquest cap de setmana i tingués un nou líder per prendre qualsevol decisió sobre aquest tema. És un gest de deferència, ja que es vol visualitzar que el pròxim president de RTVE no es tria sense comptar amb el principal partit de l'oposició.

El nom d'Eduardo Zaplana no és l'únic que ha sortit ja a les travesses. La responsable d'informatius d'Antena 3, Gloria Lomana; el director de La Razón , Francisco Marhuenda; l'exdirector d' Abc Ángel Expósito, i fins i tot el director de La Gaceta , Carlos Dávila, són noms que han circulat per presidir RTVE. Des de la dimissió d'Alberto Oliart el juliol passat, hi ha un buit de poder a la corporació: els membres del consell d'administració fan torns a la presidència de RTVE.

stats