MITJANS PÚBLICS
Mèdia 20/04/2012

Professionals de #RTVE protesten a Twitter per la imposició del president: "Avui és un dia molt trist"

Lorenzo Milà i Francesc Cruanyes lamenten la utilització partidista de la televisió

Selena Soro
2 min

BarcelonaRTVE, Urdaci i el hashtag #consejodeministros i #CMin s'han colat a la llista de temes més comentats a Twitter, després que el consell de ministres de hagi aprovat aquest divendres un decret llei que permetrà al PP escollir el president d'RTVE sense necessitat de pactar-lo amb l'oposició. #RTVE ha arribat a TT mundial.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Alguns professionals de TVE han denunciat públicament de la mesura. El periodista Lorenzo Milà s'ha queixat que "uns i altres segueixen utilitzant RTVE en els seus pulsos polítics. Ho lamento molt. Però potser estem a temps de pactar un bon president". Francesc Cruanyes, director d''El Debat' de TVE, assegura que "Avui és un dia trist, molt trist per als professionals del periodisme que ens tenim per independents". Després ha afegit: "La culpa rau en la incapacitat de tots de posar-se d'acord per mantenir i potenciar un model de provada solvència i pluralitat".

La presentadora de 'Los Desayunos', que té 276.000 seguidors, s'ha mantingut prudent i s'ha limitat a informar de la notícia. Després ha dit que era 'trending topic' mundial a Twitter, sense fer-ne cap valoració.

Altres periodistes han expressat el seu malestar. Javier Moreno, director de 'El País', ha manifestat que "Rajoy acaba de donar un cop en menys de quatre mesos amb un model de RTVE la independència del qual havia estat àmpliament reconeguda. Quina sorpresa".

Jesús Maraña, exdirector de 'Público' ha tuitejat: "Kirchner expropia Repsol per Argentina i Rajoy decideix "expropiar" RTVE per la majoria absoluta del PP". "Es carreguen l'exigènica de consens", ha afegit.

Les forces d'esquerra protesten

La vicesecretària general del PSOE, Elena Valenciano ha denunciat que el govern espanyol ha perpretat un "cop institucional" i s'ha inventat "un bloqueig per canviar el model de televisió" a base de "decret". "Cop de mà del govern, tornem endarrere", ha conclòs.

Gaspar Llamazares, Diputat al Congrés (IU) ha apuntat que "el Congrés podrà nomenar el president de RTVE per majoria. Primer es difama, després s'estrangula i finalment es prén per assalt".

Eduardo Madina, Diputat socialista al Congrés, també ha mostrat la seva indignació i ha tuitejat: "10.000 milions menys en educació i sanitat, pujada de taxes universitàries, immigrants sense sanitat, RTVE en mans del PP... #vanaportodo".

stats