Mitjans públics
Mèdia 23/04/2012

Urdaci obre la porta al seu retorn a TVE

Assegura a Twitter que "ha arribat el moment"

Ara
1 min

BarcelonaAlfredo Urdaci no rebutjaria una possible oferta per tornar a Televisió Espanyola. El que va ser director d'informatius del canal públic durant el segon govern de José María Aznar va tuitejar dissabte que "ha arribat el moment", i va afegir: "Els que m'estimen desitgen que torni, a la 'progredumbre' que m'odia li doldria més que mai".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Aquesta piulada va arribar només unes hores després que el consell de ministres aprovés un decret que permetrà que el PP nomeni el nou president de RTVE sense necessitat de pactar-ho amb cap altre grup polític.

Alfredo Urdaci va ser el blanc de moltes crítiques durant la seva etapa al capdavant dels informatius de la televisió estatal, i se'l va acusar de manipular la informació per afavorir els interessos del Partit Popular, llavors al govern. L'any 2003, arran d'una denúncia del sindicat Comissions Obreres (CCOO) sobre la manipulació informativa de la cadena amb motiu de la vaga general de l'any anterior, l'Audiència Nacional el va condemnar a llegir, dins del 'Telediario', la sentència que donava la raó al sindicat. Urdaci va llegir-la un cop emesos els crèdits de l'informatiu, i va referir-se al sindicat amb les seves sigles –"ce, ce, o, o"–, en lloc de fer-ho amb el nom complet.

Amb l'arribada del PSOE al govern espanyol, Urdaci va ser substituït, i va passar a col·laborar amb diversos espais de ràdio i televisió. A finals del 2010 es va parlar d'ell com a possible fitxatge estrella del nou canal catòlic 13TV, tot i que finalment no es va concretar.

stats