Mèdia 24/11/2011

"Urdangarin i el seu soci van evadir impostos amb factures falses", a la portada d''El Mundo'

El rotatiu madrileny destaca que l'institut Nóos va idear un sistema triangular d'emissió de factures per "servei prestats" per no superar els 250.000 euros anuals de benefici. Els detalls sobre les retallades de l'executiu català encapçalen les portades catalanes

Ara
2 min
El Mundo, 24 de novembre

BarcelonaIñaki Urdangarin i el seu soci Diego Torres van crear presumptament un sistema de factures falses per evadir impostos en les operacions que feien amb el govern balear, segons revela aquest dijous el diari El Mundo. El rotatiu destaca que milions d'euros dels governs valencià i balear que van ser donats "a dit" a l'Institut Nóos van acabar en societats d'Urdangarin i Torres, "que van crear dues altres empreses per teixir desenes de factures falses que els van permetre declarar menys beneficis i pagar menys a Hisenda".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El Periódico revela “La T-10 pujarà a 9 euros” i La Vanguardia titula “El Govern sospesa retallar 'privilegis' als funcionaris”, i subratlla l'increment del 7,5% en les taxes universitàries, la imposició d'una tarifa d'entre 20 cèntims i un euro per recepta i l'augment de 2,4 cèntims per litres en la gasolina. L'ARA, per la seva banda, opta per “Menys marge per a Mas”, i destaca la negativa del PP de pagar els 1.450 milions d'euros del fons de competitivitat. El Punt Avui alerta “El PP es veu fort i reprèn l'ofensiva anticatalanista”.

A la premsa espanyola, els diaris destaquen la trobada aquest dimecres entre Zapatero i Rajoy a la Moncloa, marcada per la pressió econòmica. L'Abc mostra una caricatura del líder del PP tirant-se a la piscina, acompanyada amb el text “Esteu segurs que hi han deixat aigua?” i titula “Rajoy pacta amb Zapatero una postura comuna davant la UE”. En clau de traspàs de governs, La Razón assenyala “El govern espanyol deixa en herència un pla de retallades als funcionaris” i Público subratlla “La patronal pressiona Rajoy per abaratir l'acomiadament”.

El País mira cap Europa i aquest dijous obre la seva edició impresa amb “Alemanya pateix el primer cop de la crisi del deute europeu”, i afegeix Berlín només aconsegueix col·locar el 6,1% d'una emissió de bons a 10 anys.

stats