NOVETAT TELEVISIVA
Mèdia 23/04/2012

'Usted perdone', entrevistes amables amb Xavier Sardà

Xavier Sardà és a punt de tornar a la televisió. Ho farà diumenge al capdavant del programa Usted perdone, un format d 'Antena 3 en què compartirà hores i confidències amb Serrat, Guti i Elsa Pataky.

Albert Castellví Roca
2 min

BARCELONAEl programa es diu Usted perdone , però el seu objectiu no és posar els entrevistats contra les cordes. "El nom no fa la cosa. Sembla que hi hagi d'haver preguntes emprenyadores, però no és així. A mi m'agrada que la gent se senti còmoda", confessa a l'ARA Xavier Sardà, que confirma que l'estrena està prevista per diumenge. El format, que s'emetrà a Antena 3, és un espai d'entrevistes que fuig del to i les estructures habituals: sense plató, sense restriccions de temps i sense uns temes concrets que calgui tractar. "El to, per a mi, ha estat importantíssim. Volia que parléssim exactament igual abans, durant i després de la gravació. La paraula grabando estava prohibida", assegura Sardà.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Ara per ara s'han enregistrat sis programes, entre els quals hi ha els dedicats al cantautor Joan Manuel Serrat, a l'actriu Elsa Pataky, al futbolista Guti i al seleccionador espanyol de futbol, Vicente del Bosque. I cada entrevista ha estat diferent. "No hi havia un horari fix", explica el presentador, que recorda que amb Serrat van estar junts "des del matí fins al vespre" i que Del Bosque se'l va endur a dos actes benèfics. "N'hi ha que estan gravades en un mateix dia, i d'altres en dies diferents i en situacions diferents", afegeix.

Usted perdone buscarà la cara més personal dels convidats a través d'una conversa distesa sobre qualsevol tema que pugui sorgir i sempre mantenint el sentit de l'humor característic de Sardà. Fa uns dies, en una entrevista promocional al programa El hormiguero 3.0 , aquest element es va fer palès amb l'avanç d'alguns fragments de la conversa amb Pataky en què tant ella com el presentador es banyaven vestits al mar i un altre fragment del programa dedicat a Guti en què el futbolista s'enduia Sardà de compres i el vestia segons el seu estil peculiar.

Duet amb Buenafuente

Amb Usted perdone , Xavier Sardà tornarà a la televisió gairebé dos anys després del seu últim programa, El infiltrado , que va passar força desapercebut l'estiu del 2010 a les matinades de Telecinco. Però aquest nou projecte suposarà, també, el retorn del presentador català a Antena 3, on ja havia estat l'any 1996 conduint, al costat de José María Carrascal, l'espai de vídeos domèstics Todos somos humanos . Des de llavors havia fet carrera a Telecinco, especialment al capdavant de Crónicas marcianas , que li va valer un Ondas i nombroses crítiques i amb el qual va dominar el late night de l'Estat entre els anys 1997 i 2005.

L'hegemonia del programa, però, va començar a trontollar amb l'arribada d'Andreu Buenafuente a Antena 3. El programa de l'humorista reusenc va fer baixar l'audiència de Crónicas marcianas i el va conduir a la desaparició. Curiosament, ara tots dos presentadors compartiran no només cadena sinó també les nits de diumenge: Usted perdone s'emetrà just a continuació del recentment estrenat Buenas noches y Buenafuente .

stats