Televisió
Mèdia 27/08/2012

Una cadena de Utah no emetrà la sèrie 'The New Normal' perquè els protagonistes són homosexuals

El canal, associat a la NBC, és propietat de l'església mormona. L'actriu Ellen Barkin ha criticat la decisió a Twitter

Ara
2 min
Els protagonistes de la sèrie 'The new normal'

BarcelonaUn canal de televisió de l'estat nord-americà de Utah, KSL, s'ha negat a emetre la sèrie 'The New Normal' perquè la protagonitzen una parella d'homosexuals que decideixen tenir un fill gràcies a una mare de lloguer. El canal, propietat de l'església mormona i associada a la NBC –la cadena que estrenarà la producció l'11 de setembre– considera que la sèrie té personatges "ofensius", i n'ha criticat també el llenguatge "rude i ofensiu" i el fet que inclou escenes "massa explícites". Per això, el màxim responsable del canal, Jeff Simpson, pensa que la sèrie és "inadequada, especialment per emetre-la durant l'horari familiar". De fet, el mateix canal tampoc emet l'espai d'humor 'Saturday Night Live', de la NBC, perquè no està d'acord amb els continguts del programa.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'actriu Ellen Barkin, que interpreta la mare de lloguer, ha reaccionat a la situació a través de Twitter titllant de "vergonyosa" la decisió de la KSL. A més, ha recordat que la mateixa cadena emet la sèrie 'Law & Order: Special Victims Unit', en què es tracten casos de violacions i d'assassinats de nens, i es pregunta si això li sembla bé a la cadena i en canvi "una parella gai encantadora amb un nen és inadequada".

Per la seva banda l'entitat GLAAD, que defensa els drets del col·lectiu homosexual als Estats Units, ha emès un comunicat en què recorda que "les famílies del mateix sexe ja són una part estimada de la televisió americana gràcies a sèries com 'Modern Family', 'Glee' o 'Anatomía de Grey'", i lamenta que "mentre l'audiència, els crítics i els publicistes han donat suport a històries de temàtica gai, la KSL continua demostrant com està d'antiquada en relació amb la resta del país". Per això, conviden Simpson a reunir-se amb representants de l'entitat i amb famílies homosexuals de la zona per demostrar-li "no només que són normals sinó que en parlar de contingut inadequat està enviant un missatge perillós".

stats