PROGRAMES
Mèdia 19/04/2012

'Veterinaris' promet emocions en el seu retorn a TV3

TV3 estrena aquesta nit una nova temporada de Veterinaris, que arriba plena d'històries animals que emocionaran els espectadors. L'espai buscarà la proximitat amb més presència de gats i gossos.

Albert Castellví Roca
3 min
Pol Izquierdo dirigeix i presenta Veterinaris, que avui torna a TV3. L'espai s'havia emès entre el 2000 i el 2004, i va reaparèixer l'any passat després d'un llarg parèntesi.

BARCELONA.Emocions a flor de pell. Això és el que promet la nova temporada de Veterinaris , que s'estrena aquesta nit (21.50 h) a TV3. "Tractarem casos molt emotius, que faran plorar, faran riure, faran pensar sobre com a la ciutat els animals s'humanitzen molt, omplen un buit", explica a l'ARA Pol Izquierdo, que dirigeix i presenta l'espai. En aquests nous episodis guanyaran pes les espècies que es troben més habitualment a les llars catalanes, com ara els gossos, els gats i els ocells, però també els porcs, perquè segons Izquierdo "cada vegada hi ha més gent que en té".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El director admet que hi ha hagut un debat en el si de l'equip sobre quins animals havien de centrar l'atenció del programa: "A vegades pensem que cal apostar més per la fauna salvatge", que d'entrada crida més fàcilment l'atenció del públic, "però també hi ha molta gent que creu que hem de fer una aposta més clara pels animals que més té la gent", per guanyar proximitat. En aquest cas s'ha optat per la segona opció, i en canvi s'ha reduït el protagonisme de la fauna salvatge, que l'any passat hi va tenir un paper important. Izquierdo justifica aquest canvi perquè, després de la bona rebuda que va tenir el programa en el seu retorn -620.000 espectadors i un 21% de share mitjà-, TV3 volia que el programa reaparegués a la graella com més aviat millor, i s'ha hagut de prescindir de molts rodatges exteriors, "que requereixen més temps". Tot i així, sí que se n'han fet alguns, com el que permetrà descobrir com viuen els ratpenats amb l'ajuda d'un dels grans especialistes en aquests animals que hi ha Catalunya, Carles Flaquer.

A més, les càmeres de Veterinaris tornaran a entrar al Zoo de Barcelona, des d'on seguiran una història que es va començar a apuntar a la part final de la temporada anterior: la de la Juma, una ximpanzé de pocs mesos que va arribar d'Holanda a la recerca d'una mare adoptiva. Després de mig any, "una mare l'ha acceptat", explica Izquierdo, que avança que han preparat "un capítol Gran hermano " per mostrar el moment en què Juma coneix l'últim membre de la seva nova família. "La reacció de la mare adoptiva és la mateixa que tindria qualsevol mare amb el seu fill. És un comportament molt humà", assegura.

El fill del Tyson

Tot i que la majoria de casos seran nous, la història de la Juma no serà l'única que tindrà lligams amb capítols anteriors. El porc vietnamita Tyson, que va convertir-se en símbol de la temporada passada, reapareixerà d'una manera sorprenent. "Tenim una història molt divertida amb ell -avança el director-. Va conèixer una femella i va tenir un porquet, que es diu Balboa". El problema és que la convivència entre pare i fill no és gaire bona. "S'odien, no poden estar junts. És una qüestió de competitivitat: els porcs salvatges mascles no viuen en grup", explica.

Per a la propietària, això suposava un greu problema, que finalment es resoldrà. Abans, però, s'hauran complert dos objectius: d'una banda, divertir l'espectador amb "les corredisses a la clínica i els crits del porc així que veu el veterinari", i de l'altra informar sobre els possibles entrebancs que pot suposar tenir segons quins animals a casa.

Altres casos que s'explicaran en els nous episodis són el del Micky, un cavall que protagonitza una "història de superació d'adversitats físiques" i que s'està preparant per córrer el raid d'Abu Dhabi, una cursa de 120 quilòmetres pel desert; el del Felip, "un gos que no es pot moure perquè té un problema a les cames", i el de la Thais, una gossa a qui han de fer una cesària "i no se sap si el cadell viurà o no". Aquestes dues històries canines, que deixaran el públic "amb el cul enganxat a la cadira", serviran aquesta nit per donar el tret de sortida a l'espai.

Veterinaris va tornar a la programació el març del 2011 després de set anys desaparegut i va demostrar que encara tenia recorregut. Pol Izquierdo admet que no sap si hi haurà més temporades, però considera que l'espai és "una aposta bastant segura". "Més o menys tothom l'ha vist i en té una bona opinió. Potser és un dels formats que ha ajudat a fer que TV3 es diferenciés de la resta de cadenes", conclou.

stats