Mèdia 30/12/2010

Pirateig televisiu

Veure canals de pagament sense pagar, més difícil que abans però no impossible

Auri Garcia Morera
2 min
Foto: Policia Nacional

BarcelonaTargetes pirata

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A principis de la dècada es va estendre la moda de les targetes pirata per veure tots els continguts de Canal Satélite Digital. Amb un descodificador original i pagant pel paquet de programació bàsic, aquestes targetes, que s’adquirien clandestinament, permetien veure tots els altres canals i també tots els partits de futbol.

Receptors de canals en obert

Un altre mètode de pirateig que funcionava fa uns anys era la utilització d’un receptor de canals de satèl·lit en obert. Aquests receptors legals, seguint uns passos que es podien trobar per internet, es podien convertir en aparells capaços de descodificar canals de pagament com els de Digital+. I tot sense pagar cap quota.

A través de l’ordinador

L’altra manera de veure els canals de pagament sense pagar era tenir sintonitzador de televisió a l’ordinador. Això, combinat amb la instal·lació d’un programari de descodificació, també permetia veure tots els canals de Digital+ sense estar abonat a aquesta plataforma. En aquest cas, a la pantalla de l’ordinador.

Un canvi de sistema letal

Seguint l’exemple d’altres plataformes de televisió de pagament europees, al desembre del 2007 Digital+ va canviar el sistema de codificació. Un canvi que va ser letal per al pirateig del senyal. Avui encara no s’ha trobat la manera d’enganyar aquest nou tipus de codificació dels canals per veure’ls de franc.

La solució del cardsharing

L’única manera de piratejar els canals de pagament en l’actualitat és el cardsharing, la pràctica de compartir la informació de descodificació d’una targeta legal. Si un abonat envia aquesta informació a l’aparell receptor d’una altra persona de manera contínua, el segon aparell serà capaç de descodificar el senyal dels canals de pagament sense haver de tenir cap targeta.

Detinguts per cobrar el cardsharing

El sistema genera una dependència que afavoreix que la persona que comparteix la targeta pugui cobrar per fer-ho. I és que, si un atura l’enviament de les dades, l’altre es queda sense veure res. Aquesta setmana, la Policia Nacional ha anunciat la detenció de vuit persones que cobraven el cardsharing a 15 euros al mes.

stats