LA PEL·LÍCULA DE L'ANY
Mèdia 21/03/2011

Vint mil DVD de 'Pa negre' en un matí

La gran acollida de la promoció de Pa negre ha fet que l'ARA la repeteixi diumenge que ve, amb trenta mil DVD més que se sumen als vint mil que es van distribuir ahir.

Ara
2 min
L'Andreu protagonitza una història colpidora d'aprenentatge ambientada  a Osona en  els primers anys de la postguerra.

BarcelonaNo faltava cap confirmació que Pa negre és la pel·lícula de l'any, però ahir es va poder constatar, un cop més, la seva tirada. Vint mil lectors de l'ARA van fer que el DVD que acompanyava el diari s'esgotés en poques hores, a un ritme aproximat de 111 exemplars per minut. Per tal d'assegurar que tothom pugui aconseguir la pel·lícula, l'ARA repetirà la promoció diumenge que ve, dia 27 de març, al mateix preu de 9,95 euros.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Per aconseguir el DVD cal retallar el cupó corresponent del diari de diumenge. I és recomanable reservar l'exemplar al quiosc.

En aquesta ocasió es posaran en circulació trenta mil còpies més de la pel·lícula dirigida per Agustí Villaronga, que l'ARA distribueix en la seva edició íntegrament en català. El diari referma així la seva aposta per fer promocions lligades als continguts i els valors editorials del rotatiu. Així, el diumenge 13 es va distribuir gratuïtament i en exclusiva un DVD amb el clip Aniversari del grup Manel. Altres promocions han estat el disc Rellotge d'emocions, de Raimon, o l'àlbum de cromos del Crackòvia .

Èxit del cinema català

Pa negre està basada en dues obres literàries d'Emili Teixidor i explica la història de la immediata postguerra en un poble osonenc. Tot i ser un film coral, el nen Andreu és qui centra la història: ha de descobrir si és veritat que el seu pare és responsable del doble crim de què se l'acusa. La seva peripècia l'obligarà a explorar els dimonis interiors per tal de sobreviure.

La pel·lícula va ser la claríssima triomfadora dels últims premis Goya: es va endur nou guardons, incloent-hi les categories principals, com ara millor pel·lícula, direcció, actriu protagonista, actriu de repartiment, actor revelació, actriu revelació i guió adaptat, entre d'altres.

Pa negre ha estat també un èxit de taquilla i de permanència en sales, on s'ha retrobat amb el públic després de rebre els premis.

stats