UN PROGRAMA CONVERTIT EN CANAL
Mèdia 11/02/2011

Vint anys del club infantil més gran que hi ha al món

Avui fa 20 anys va néixer el Club Super3. Des del primer moment va tenir un gran èxit entre els nens catalans. Per celebrar l'aniversari, anuncien que ho faran amb activitats al llarg de l'any.

Laia Altarriba
2 min
Vint anys del club infantil  més gran que hi ha al món

Barcelona"Em vaig presentar a un càsting en què buscaven actors per a un nou programa infantil de TV3", recorda en Ramon Peris, que és qui va donar vida al Petri, un dels personatges més recordats dels inicis del Super3. Però el que havia de ser un concurs amb nens i nenes en directe es va acabar transformant en un espai contenidor de tots els programes infantils de la casa i en el club infantil que ha esdevingut el més gran del món.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'estrena del Club Super3 va ser l'11 de febrer del 1991 i els personatges que van donar la benvinguda als petits espectadors eren el Petri, la Noti i la Nets. I la resposta del públic va ser millor fins i tot del que esperaven, explica Ramon Peris: "Vam demanar als nens que enviessin cartes al Club i en van començar a arribar sacs plens, ens van desbordar, així que vam haver de posar més gent a gestionar-les, perquè les volíem respondre totes".

Per l'actor que encarnava el Petri l'èxit del club s'explica perquè "va saber aprofitar el fet associatiu català". Jordi Serra, que va ser productor executiu del Club Super3, afegeix que també van tenir la capacitat d'enganxar pel ventall d'activitats que oferien als socis: "Un dels missatges que enviàvem contínuament era: «Sortiu al carrer, visiteu llocs», i oferíem descomptes per assistir a activitats molt diverses".

La participació la van combinar amb una oferta de sèries que van atrapar l'audiència infantil i fins i tot juvenil com Bola de Drac o el Dr. Slump . I tant els continguts interessants com la participació han guiat des d'aleshores el Super3.

Ja fa temps que en Petri, la Noti i la Nets van ser substituïts per altres personatges. Ara aquell espai de tardes s'ha convertit en un canal i el fil que encadena els programes i sèries són els gags d'una nova família. El que es manté és l'esperit fundacional i també que cada nova generació fa créixer més el club i ja són un milió els socis acumulats i 500.000 els que estan en actiu.

La celebració

El director actual del Super3, Dani López, explica que avui no faran cap activitat especial per l'aniversari, sinó que ho celebraran al llarg de l'any. I avança que estan preparant activitats per als pares actuals que van ser súpers i un espectacle per a la Festa dels Súpers.

stats