Televisió
Mèdia 12/04/2013

Wert: "Alguns tontos del ministeri volien que sortís a 'Salvados', però el meu fill, que és més prudent, em va dir que ni m'ho plantegés"

El ministre acusa Évole de fer "preguntes trampa" en un reportatge internacional de Reuters

Ara
1 min
Wert es creu capaç de pactar amb el Govern l'escola en castellà

Barcelona"Alguns tontos del meu entorn al ministeri d'Educació estaven a favor que anés al programa, però el meu fill, que té més seny, em va dir que ni tan sols m'ho plantegés". Així explica el ministre José Ignacio Wert com va declinar la invitació de Jordi Évole de participar al programa 'Salvados'. El titular d'Educació fa aquestes declaracions a l'agència Reuters en una peça que dedica al programa de La Sexta. "Fa preguntes trampa, sempre juga amb avantatge", declara en un altre moment del reportatge Wert, que malgrat tot reconeix que el programa és original.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Reuters explica als seus clients –els principals mitjans d'arreu del món– que 'Salvados' s'ha convertit en una referència informativa a Espanya i atribueix l'èxit al fet que el programa intenta explicar com el país ha acabat sumit en el present embolic econòmic. Els reporters comparen l'estil d'Évole amb el del documentalista Michael Moore, director de 'Bowling for Columbine', entre altres professionals. Subratllen també el seu aspecte informal, les colzeres i les preguntes ben simples que desarmen els seus interlocutors.

Évole ha aprofitat el seu compte de Twitter per contestar al ministre. "Segons Reuters, el fill de Wert li va desaconsellar de venir al 'Salvados'. Això és un fill educat. Insistirem!". El presentador també va participar al reportatge que fa l'agència sobre el programa. I, en concret, resumeix en una imatge l'èxit de la seva proposta: "Saps quan un dibuix animat s'estampa contra una paret, li surt un nyanyo enorme i unes estrelletes li volten el cap? Doncs així estem a Espanya, preguntant-nos 'què dimonis ha passat?'".

stats