Apagada de TV3
Mèdia 18/02/2011

ACPV treballa perquè TV3 es pugui tornar a veure al País Valencià d'aquí a pocs mesos

El president de l'organització, Eliseu Climent, creu que no hi ha res perdut, i creu que "se'n sortiran"

Albert Castellví
2 min

BarcelonaEl president d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Eliseu Climent, està convençut que les emissions de TV3 al País Valencià es reprendran en qüestió de mesos. En declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, el responsable de l'entitat propietària dels repetidors tancats ha afirmat que "perdre una batalla no és perdre una guerra" i ha afegit: "Tot i que serà llarg, ens en sortirem". En aquest sentit, Climent considera que "no hi ha res perdut, i veu "motius per a l'esperança", encara que la multa que hauria d'afrontar l'entitat en cas que tornés a posar en marxa els repetidors és ara mateix inassumible.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Eliseu Climent ha recordat que ACPV hauria de pagar una multa de 120.000 euros mensuals si reprengués l'emissió de TV3, a banda dels 700.000 euros que ja deu l'entitat pels incompliments legals que acumula fins ara. Per aquest motiu, ha reconegut Climent, ACPV va optar ahir per tallar les emissions de la televisió pública catalana, amb l'objectiu d'evitar unes sancions que haurien posat en greu perill la supervivència de l'organització.

Amb tot, Climent assegura que ja s'està treballant en un "pla B" per recuperar la normalitat de les emissions de TV3 al més aviat possible.

El president d'ACPV també ha passat per TV3, on ha mantingut un to més pessimista. Entrevistat a Els Matins, Eliseu Climent ha reconegut que les sancions imposades per l'executiu de Francisco Camps no només l'han obligat “a claudicar” i tancar els repetidors de TV3, sinó que “posen en perill real” la continuïtat de tota l'entitat. L'ACPV ha de fer front al pagament de 680.000 euros per al proper 20 de març, amb el perill d'iniciar un procés d'embargament si no paga aquesta quantitat. “He pensat en abaixar la persiana, però sempre acaba sortint alguna cosa o altra”.

Climent ha explicat que tenen totes les sancions impugnades als tribunals i que, en alguns casos, s'està ja en un punt avançat. “Si guanyem, hauríem de recuperar les multes, però això és el de menys: el que importa és que quedaria desautoritzada la Generalitat i per tant podríem plantejar de reobrir”, ha explicat. “Si perdem al Suprem, anirem als tribunals internacionals”.

El president d'ACPV ha qualificat de “trampa” el pacte de reciprocitat que semblava acceptar la Generalitat valenciana i que va comportar que Canal 9 es veiés al Principat durant més d'un any. Climent ha considerat que tot plegat era una estratagema per obtenir un múltiplex addicional des del qual portar “televisions de Múrcia i d'Albacete”.

stats