Televisió
Mèdia 05/11/2011

Mor l'humorista i guionista nord-americà Andy Rooney

Tenia 92 anys i col·laborava setmanalment en l'espai de la CBS '60 minutes'

Ara
1 min
Andy Rooney. Foto: CBS

BarcelonaL'humorista i guionista de televisió nord-americà Andy Rooney ha mort aquest dissabte a la matinada als 92 anys. Malgrat la seva avançada edat, Rooney havia col·laborat amb l'espai 60 minutes, de la cadena CBS, fins al passat 2 d'octubre. Setmanalment hi tenia la secció A few minutes with Andy Rooney, en què donava la seva opinió, amb un to satíric, sobre algun tema de la vida quotidiana. La secció havia nascut el 1978, i des de llavors havia fet 1.097 comentaris.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Però la seva relació amb la CBS venia de molt abans. Havia començat a treballar-hi el 1949, com a guionista del programa Arthur Godfrey's Talent Scouts, que va arribar a convertir-se en un dels grans èxits de la televisió de l'època. Durant més de 30 anys va seguir vinculat a la cadena, sempre des de darrere de la càmera, fins que el 1978 va iniciar la col·laboració amb 60 minutes, i va convertir-se en una "icona cultural", tal com assegura la mateixa CBS.

Guanyador de diversos premis Emmy pels seus guions, Rooney és autor també d'una quinzena de llibres, alguns dels quals recullen els múltiples articles que, regularment, escrivia en diversos diaris dels Estats Units.

stats