Televisió
Mèdia 14/12/2011

Antena 3 podria anunciar oficialment aquest dimecres que absorbeix La Sexta

L'operació crearà un nou grup televisiu capaç de competir amb Mediaset. Tindrà set canals i superarà el 25% de quota de pantalla

Natalia Araguás
1 min

BarcelonaAntena 3 i La Sexta són només a un pas de fusionar-se. La cadena del grup Planeta podria comunicar aquest mateix dimecres a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) la seva voluntat d'absorbir La Sexta i crear, així, un grup televisiu amb set canals i un 25,7% de share, segons dades del mes de novembre. Es tractaria d'una plataforma capaç de competir, doncs, amb l'altre gran grup estatal, Mediaset, que des de fa un any, amb la fusió de Telecinco i Cuatro, s'ha convertit en el que reuneix més audiència (un 26,4% el mes passat).

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'operació es presenta formalment com una fusió, però la realitat és que Antena 3 absorbirà La Sexta, tal com ja havia avançat l'ARA fa uns mesos. Aquesta cadena mantindrà al voltant d'un 10% de l'accionariat, mentre que la resta quedarà en mans dels principals accionistes d'Antena 3, Planeta i Bertelsman. En tot cas, però, sembla que La Sexta mantindrà la seva autonomia. Si més no, aquest era el desig que el president de Mediapro –màxima accionista de la cadena–, Jaume Roures, va confessar en una entrevista recent a l'ARA. L'objectiu és conservar el perfil de públic de la cadena i evitar el que, segons ell, ha passat amb Cuatro, que ha quedat desdibuixada després de la fusió amb Telecinco.

Podeu llegir l'article complet a l'ARA PREMIUM.

stats