Mèdia 15/03/2012

Per què el menjar de la tele fa tan bona cara? 11 trucs dels anunciants perquè els aliments semblin irresistibles

Tot i que l'aspecte del menjar dels anuncis acostuma a ser impecable, una mossegada ens faria canviar d'opinió: cola, escuradents i xampú són alguns dels ingredients per embellir els aliments

Ara
2 min

BarcelonaAls anuncis de televisió de les cadenes de menjar ràpid o de queviures els productes tenen una pinta irresistible que, sovint, no es correspon exactament amb la que ens trobem un cop el producte és a les nostres mans. Els anunciants inverteixen milions en publicitat i no estan disposats a ensenyar-nos una hamburguesa 'lletja'. El portal 'Mental_Floss' recull 11 trucs dels anunciants per fer que el menjar tingui una pinta deliciosa en pantalla.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Cola

La llet estova els cereals i els fa poc apetitosos, per això els anunciants fan servir cola blanca, iogurt o xampú per submergir-los.

Esponges, boles de cotó i tampons

Els aliments calents han de treure fum. Però una sessió de fotos pot ser maratoniana i la calor pot empitjorar l'aspecte del menjar. Per això els fotògrafs hi amaguen esponges o boles de cotó amb aigua calenta.

Un bufador, ferro de marcar i betum

Cuinar la carn fa que s'encongeixi i quedi seca. I ningú no compraria una hamburguesa seca. Per això, tal com es veu al vídeo, els especialistes les deixen gairebé crues, les pinten i les marquen amb ferro roent.

Cartró i escuradents

Les hamburgueses han de quedar estructurades i la carn és massa tova, per això es fan servir capes de cartró i escuradents que ho mantenen tot al seu lloc.

Esprai enllustrador

Els productes de pastisseria com les creps són molt porosos, i els recobriments es perden ràpidament. Per això els publicistes els 'envernissen' amb esprai enllustrador.

Laca i desodorant d'esprai

El raïm de la tele té un aspecte mat perquè està recobert de laca per al cabell o desodorant d'esprai.

Glicerina

Els productes freds o congelats com les llaunes de cervesa tenen un aspecte humit a l'exterior. En els anuncis, però, el fred no acostuma a ser real, sinó que els pinten amb glicerina.

Tovallons de paper

El caramel sobre el gelat acostuma a caure, però els publicistes han descobert que si per sota hi posen trossos de paper de cuina o tovallons de paper, el resultat és més durador.

El puré de patata

És el rei en això de fer que el menjar tingui bona pinta. Tant serveix per inflar altres aliments com per substituir el gelat –fins i tot pintat de colors– o com a substitut d'un pastís.

Pastilles efervescents i bombolles de sabó

Les begudes refrescants han de tenir moltes bombolles en pantalla, per això s'hi posen pastilles efervescents. A més, per simular que es graven de més a prop, també es fan servir bombolles de sabó.

Pinces

Si el menjar té moltes peces petites (llavors de sèsam al pa d'hamburguesa o un plat de pasta), sovint són col·locades de manera meticulosa amb pinces i cola, per no deixar res a l'atzar.

stats