UNA SÈRIE D'ÈXIT
Mèdia 10/02/2012

Els fans apadrinen el retorn de 'Porca Misèria' amb l'ARA

L'ARA ofereix els devedés de Porca Misèria als seus lectors, que podran adquirir una temporada cada cap de setmana. Un grup de 250 fans van reviure ahir el primer capítol amb els actors de la sèrie.

Ara
3 min

BARCELONA.Prop de 250 fans van celebrar ahir la recuperació de la sèrie Porca Misèria, que es podrà aconseguir les pròximes setmanes amb l'ARA. L'acte consistia en un visionat en família del primer capítol, acompanyats dels actors Joel Joan, Anna Sahun i Roger Coma. "Ens vam emmirallar en les sèries que ens agradaven. Seguíem l'instint de fer el que a nosaltres ens agradaria veure a la televisió", va explicar Joan, actor i també creador de la sèrie. Per a Sahun, l'èxit de Porca Misèria tenia a veure "amb l'encant dels personatges". Roger Coma, per part seva, reconeixia que "el fet de ser una sèrie generacional va fer que tot plegat tingués un segell molt definit".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A l'acte hi va participar també Albert Om, seguidor de la sèrie: " Porca Misèria va apujar el llistó de l'excel·lència. Els seus personatges no eren estereotipats i la sèrie et permetia descobrir la complexitat de les persones". Els fans també es van pronunciar sobre la sèrie. "M'agrada molt la manera com estava gravada, en el seu moment em va semblar innovadora a nivell de plans, qualitat d'imatge i ambientació", explica a l'ARA Marc Torres. Hi coincideix Joan Conesa, que considera que destaca el fet que els guions eren "força diferents dels que estàvem acostumats a seguir" i opina que "l'èxit de la sèrie recau en l'originalitat de la producció".

Tot i així, hi ha altres elements que també van fer que Porca Misèria fos molt apreciada pels espectadors, com ara els personatges, que "es fan estimar", segons apunta Oriol Vidal. "M'agraden tots, per això crec que aquest és l'element que la fa més especial", afegeix. Segons Irene Torres, era fàcil "sentir-se identificat" amb algun dels protagonistes, entre altres coses perquè la sèrie "representava la societat actual, amb els problemes del dia a dia". Joan Conesa comenta que "no costava creure's els personatges" perquè les trames eren "quotidianes" i "properes".

Oriol Vidal destaca també el fet que inclogués "certs punts de drama i molts tocs d'humor dins d'una història argumental" i uns actors que, en la seva opinió, eren "excel·lents".

Un 'pack' cada cap de setmana

A partir de demà, i durant quatre caps de setmana, el diari ofereix a tots els lectors quatre devedés amb la sèrie completa.

Per només 9,95 euros, cada lliurament inclou una temporada completa de Porca Misèria , amb 13 capítols de 50 minuts. Cadascun dels devedés es podrà aconseguir durant un cap de setmana, tant dissabte com diumenge, a partir d'aquest i fins als dies 3 i 4 de març.

Porca Misèria , creada i dirigida per Joel Joan, es fixava en la vida quotidiana d'un grup de persones d'uns 30 anys. El Pere (Joel Joan) és un guionista neuròtic i insegur que treballa per a la Cardona (Mercè Sampietro) -una estrella televisiva tirànica- i que viu amb la seva companya, la Laia (Anna Sahun), una biòloga apassionada de la seva feina. El germà del Pere, el Roger (Roger Coma) és un jove executiu, de vegades amb pocs escrúpols, que surt amb la Sònia (Olalla Moreno), però que li posa les banyes amb la Natàlia (Mercè Martínez). L'Àlex (Julio Manrique), un bohemi que viu en un vaixell i que havia estat la parella tant de la Laia com de la Natàlia, completa el nucli dur del repartiment.

La sèrie es va emetre per TV3 entre el novembre del 2004 i el desembre del 2007, amb un èxit notable de públic: la mitjana de les quatre temporades va superar el mig milió d'espectadors i va tenir una quota de pantalla del 18%.

Al reconeixement de l'audiència s'hi va sumar també el de la crítica, sobretot amb el premi Ondas que va guanyar l'any 2006. El jurat va destacar, en el seu reconeixement, "la proposta innovadora i l'excel·lent factura de la sèrie".

stats