Televisió
Mèdia 23/05/2012

Les àvies russes ja són a la final d'Eurovisió

Aquest peculiar grup format per sis ancianes és un dels deu que va passar el tall en la primera semifinal, aquest dimarts

Ara
2 min

BarcelonaLa primera semifinal del festival d'Eurovisió, disputada aquest dimarts, no va deixar sorpreses i va obrir la porta de la final als principals favorits que hi van participar. Dels 18 països que van prendre part en aquesta primera ronda prèvia, deu ja són a la final de dissabte, entre els quals hi ha el peculiar grup rus Buranovskiye Babushki, format per vuit àvies –al certamen només n'hi participen sis– que habitualment versionen temes com 'Yesterday', 'Hotel California' o 'Smoke on the water', i que per al festival han escrit un tema propi, 'Party for everybody'. Es tracta d'una cançó majoritàriament en la llengua udmurt, però amb la tornada en anglès.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A més de les ancianes russes, també s'han classificat altres ferms candidats a guanyar el certamen, com la danesa Soluna Samay, la romanesa Mandinga o la xipriota Ivi Adamou. Els bessons irlandesos Jedward, que l'any passat ja van participar al festival i van acabar vuitens, també seran a la final de dissabte, igual que els representants d'Albània, Islàndia, Moldàvia, Hongria i Grècia. També hi seran els cinc països que, per tradició, van directament a la final –Espanya, Alemanya, França, Itàlia i el Regne Unit–, a més de l'Azerbaidjan, com a país amfitrió.

La segona semifinal, de la qual sortiran els altres deu finalistes, tindrà lloc aquest dijous, i la final serà dissabte, a les 21.00, en directe per La 1.

stats