FICCIÓ ESPANYOLA
Mèdia 26/06/2011

Un banquer de 'TV movie'

L'ascens i l'inici de la caiguda de Mario Conde seran objecte d'adaptació televisiva: la vida de l'exbanquer és el material amb què treballa Telecinco per a la seva pròxima TV movie

àlex Gutiérrez M.
2 min
Un banquer de 'TV movie'

Barcelona.De president de Banesto amb 39 anys a reclús d'Alcalá-Meco per delictes d'estafa i apropiació indeguda. D'editor d'una revista que duia les seves inicials a col·laborador d'El gato al agua a Intereconomía. La vida de l'exbanquer Mario Conde portava incorporat un guió i Telecinco ha vist l'oportunitat de convertir-la en una minisèrie, que començarà a rodar d'aquí a pocs dies.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

De moment, el càsting ja està tancat. Daniel Grao assumirà el paper de Conde. L'actor, que va debutar a la televisió amb el Beni d'El cor de la ciutat, va fer el seu primer paper protagonista a la sèrie Amistades peligrosas. Traslladat a Madrid, ha treballat també a Acusados i a Sin tetas no hay paraíso. Últimament ha fet doblet amb Los misterios de Laura i Ángel o demonio. Al cinema se l'ha pogut veure a La mula i a Los ojos de Julia.

Polítics de primera línia

Conde i la seva gomina van ser símbols d'una època i d'una manera de fer negocis i política. La sèrie farà desfilar també algunes figures polítiques que van ser rellevants aleshores, incloent-hi dos expresidents espanyols: Felipe González (interpretat per l'actor José Chaves) i José María Aznar (Jaume Arija). Ángel Hidalgo farà de rei Joan Carles; Manolo Solo, de Carlos Solchaga; i Pedro Casablanc, de Mariano Rubio. José Luis Patiño encarnarà l'aleshores vicepresident Narcís Serra i Francesc Orella serà el soci de Conde, Juan Abelló.

El director de la TV movie és Salvador Caro, responsable de La duquesa i Alakrana, que ha seguit el llibre del mateix Conde Los días de gloria, en el qual narra la seva vida des que entra a Banesto fins que acaba a la presó. La producció compta amb el vistiplau de l'exbanquer, que ha accedit a trobar-se amb l'actor que l'encarnarà per explicar-li de primera mà la seva peripècia. En una entrevista recent, Daniel Grao aclaria que el film serà un thriller polític i financer amb la pel·lícula Wall Street com a referent.

stats