NOVES TECNOLOGIES
Mèdia 23/03/2012

Les botigues obren abans per vendre el nou iPad

Natalia Araguás
2 min
Els clients esperen al carrer per adquirir el nou iPad davant de l'Apple Store de Munic (Alemanya).

BARCELONA.El nou iPad arriba a l'Estat avui després d'haver revolucionat les Apple Stores de mig món divendres, quan va sortir a la venda en països com el Japó i els EUA. En només tres dies se'n van vendre un total de tres milions d'unitats. Davant de l'acollida, molts comerços avançaran l'hora d'obrir portes per atendre els consumidors més ansiosos. Les botigues oficials d'Apple a Espanya començaran a despatxar a les 8.00 hores i la Fnac va informar ahir que avança aquest divendres el seu horari comercial per facilitar que els compradors puguin aconseguir l'iPad "amb més rapidesa i comoditat".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Vodafone subvencionarà tots els models d'iPad per als seus clients, tant els nous com els actuals: des dels 299 euros amb la tarifa internet mòbil de 10 gigabytes de descàrregues fins als 489 amb la de 500 megabytes. També ho farà Orange -que no ha revelat, però, el preu del terminal- per als que contractin serveis de dades de 23 a 39 euros al mes lligades al dispositiu. Vodafone va anunciar dimecres que deixarà de subvencionar els telèfons mòbils als seus clients, igual que Movistar.

La nitidesa de la pantalla del nou iPad -amb més de 3,1 milions de píxels- és la seva característica més destacada. Té una resolució quatre vegades superior a la de l'iPad 2, que oferia una saturació del color un 44% inferior. Per poder tenir aquestes millores en la imatge Apple ha desenvolupat un processador gràfic de quatre nuclis que duplica el rendiment, l'A5X.

Reescalfament del dispositiu

El nou iPad arriba precedit per la polèmica, iniciada en fòrums d'internet. Segons un estudi de l'organització nord-americana Consumers Union, el dispositiu pot arribar fins als 46,7 graus centígrads, gairebé 7 més que el seu predecessor. Des de l'associació de consumidors FACUA s'ha demanat a Apple que "garanteixi que tots els compradors reben informació per escrit sobre la temperatura a què pot arribar".

stats