NOU PROGRAMA
Mèdia 26/02/2012

Les càmeres de La Sexta entren al quiròfan

Set metges explicaran com és la seva vida, tant des del punt de vista professional com des del personal, a Cuerpo médico. La Sexta estrena avui aquest nou programa que busca un to pròxim al documental.

Albert Castellví Roca
2 min
Les càmeres de La Sexta entren al quiròfan

BARCELONAIván Mañero és un prestigiós cirurgià plàstic català que ha decidit obrir a les càmeres de La Sexta el quiròfan on du a terme les seves intervencions. Ell és un dels set protagonistes del nou programa Cuerpo médico , que s'estrena aquesta nit (22.30) i que vol mostrar com és el dia a dia en la vida de diversos professionals sanitaris.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A més de Mañero, el programa seguirà una doctora d'un servei d'emergències, un metge rural, dos joves que completen la seva formació d'uròlegs treballant com a metges interins residents (MIR) en un hospital i una parella d'infermers que viuen i treballen junts. "Hem volgut abraçar un ventall ampli i representatiu de tots els graons que hi ha a la sanitat", explica a l'ARA el director del programa, Carlos Hierro, que insisteix en la voluntat del format de mostrar la realitat de la feina dels metges des de totes les cares possibles.

Per això, Cuerpo médico -produïda per Eyeworks Cuatro Cabezas- no es limita només a seguir els professionals quan són a la feina, sinó que en fa també un retrat des del punt de vista més personal. "Ens interessava saber què és un pacient per a ells", diu Hierro, que considera que el fet de viure en contacte constant amb persones amb problemes de salut "condiciona la vida".

Els metges, els protagonistes

"En els moments més importants que passa una persona al llarg de la seva vida, sempre té un metge al costat", reflexiona Hierro, que pensa en el naixement dels fills, en accidents, en operacions d'un mateix i de familiars i, en última instància, en la mort. Però malgrat això, la relació amb els metges no passa de ser "momentània", i un cop acabada l'estada a l'hospital els pacients "no saben res més d'ells". Per això, Hierro els considera unes "figures interessants" que mereixien convertir-se en els protagonistes d'un espai televisiu.

Aquest és, justament, un dels aspectes del programa que més valora el doctor Mañero, que considera que la majoria de programes d'aquest estil que s'han fet fins ara se centraven molt en els pacients, "hipertrofiaven la seva experiència" i buscaven "la llagrimeta" a partir d'insistir en els seus problemes. Cuerpo médico , en canvi, es fixa en "com es prepara un metge per a una intervenció quirúrgica, com viu algú que es passa 24 hores dalt d'una ambulància o com se sent una doctora a qui se li ha mort la persona que ha atès després d'un accident".

En cadascun dels vuit capítols de la sèrie, les càmeres segueixen els set protagonistes atenent diversos casos. En dos episodis, fins i tot es traslladen al continent africà, on Mañero exerceix de manera regular a través d'una fundació. "És sorprenent el contrast de veure'm operant amb un microscopi que val 250.000 euros i després veure'm a l'Àfrica tractant algú amb un tros de fusta i un ganivet", avança el doctor, que valora molt positivament el tractament que el programa fa dels continguts. El director de l'espai assegura que han intentat "no influir en res" del que passava, i que el to serà molt pròxim al documental: "L'espectador tindrà la sensació d'haver-se colat en un quiròfan o en un accident de trànsit", afirma.

stats