Cap d'Any
Mèdia 31/12/2010

La Pobla de Segur i la Puerta del Sol, protagonistes de les campanades

TV3 se'n va fins al Pallars Jussà, i la majoria de canals estatals segueixen la tradició de menjar-se el raïm a la plaça madrilenya

Albert Castellví
2 min
El Puyol del 'Crackòvia' i la periodista d'esports Laia Ferrer presentaran les campanades a TV3

BarcelonaQui més, qui menys, aquesta nit posarà la televisió per saber en quin moment exacte ha de menjar-se el raïm que li haurà de donar bona sort durant el 2011. Cada cadena ofereix la seva proposta, però les alternatives són poques, si més no pel que fa als rellotges que sortiran per la pantalla a les 12 en punt de la nit.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

p { margin-bottom: 0.21cm; } Televisió de Catalunya abandona la Torre Agbar, que havia marcat totes les entrades d'any des del 2006, i es trasllada fins al Pallars Jussà per donar la benvinguda al 2011. El Carles Puyol de Crackòvia, interpretat per Jordi Ríos, i la periodista de Fórmula 1 Laia Ferrer es desplaçaran fins a la Pobla de Segur –localitat natal del Carles Puyol real– per seguir les campanades en directe i des de la Casa Mauri, seu de l'Ajuntament, on s'ha instal·lat un gran rellotge expressament per a l'ocasió.

Pel que fa a les cadenes estatals, pràcticament totes recorreran al campanar de la Puerta del Sol, a Madrid, per celebrar el canvi d'any. Televisió Espanyola hi enviarà, un cop més, Anne Igartiburu, que en aquesta ocasió estarà acompanyada de l'humorista José Mota. A Antena 3 seran Jorge Fernández i Sandra Daviú, presentadors de La ruleta de la suerte i El diario, respectivament, els que es menjaran el raïm davant dels espectadors. Cuatro comptarà amb l'equip de Tonterías las justas, encapçalat per Florentino Fernández, i Telecinco recorrerà a tres de les cares femenines més conegudes de la cadena: Sara Carbonero, Pilar Rubio i Marta Fernández.

Formats alternatius

A La Sexta, Berto Romero i Ana Morgade, col·laboradors de Buenafuente, seran els encarregats d'amenitzar el canvi d'any, i ni tan sols sortiran del plató per seguir les campanades. Tampoc no trepitjarà el carrer 8tv, que proposa una animació en 3D per marcar el moment en què caldrà menjar-se el raïm. I BTV també planteja un format alternatiu amb un vídeo en què les campanades han estat substituïdes per dotze petons mítics de la història del cinema. En canvi, al País Valencià, Canal 9 sí que sortirà a l'exterior, i connectarà no amb un, sinó amb sis campanars emblemàtics de diferents municipis, cadascun dels quals se sentirà repicar dues vegades. A les Illes, IB3 recorrerà a la tradicional plaça de Cort de Palma per donar la benvinguda al 2011.

Per als que no mengen raïm

La nit de Cap d'Any és un moment especial per a la majoria de persones, però alguns no hi donen gaire importància. El seu canal és el 33, que aquesta nit ofereix la pel·lícula Across the universe, a partir de les 23.10 i fins a la 1.30. La 2 tampoc no transmetrà les campanades, però oferirà una alternativa, el programa Campanadas históricas, en què diversos personatges famosos explicaran quina va ser la seva "campanada", és a dir, el moment en què els va canviar la vida.

stats