TVC POSA EN MARXA LA SEVA APOSTA ESPORTIVA
Mèdia 04/02/2011

El nou canal Esport3 arrenca motors demà a la nit

TVC culmina l'aposta pels canals temàtics amb l'estrena oficial de l'Esport3. La directora diu que "era necessari" fer aquesta reorganització, que concentra els esports en el nou canal i "allibera" el 33.

Auri Garcia Morera
2 min
Foto de família de les cares del nou Esport3 amb els representants dels clubs que van assistir a l'acte de presentació del canal.

BARCELONA.Demà, dissabte, quan faltin pocs minuts per a les deu de la nit, Televisió de Catalunya posarà en marxa les emissions regulars del seu nou canal dedicat als esports, l'Esport3, que farà desaparèixer els continguts esportius del 33. Una segmentació en canals temàtics que, en la presentació del canal que va tenir lloc ahir, Mònica Terribas va definir com a "imprescindible", precisant que no s'incrementaran els recursos econòmics destinats als continguts esportius.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La directora i el cap d'esports de TV3, Josep Maria Farràs, van deixar clar que l'Esport3 complementarà l'oferta esportiva de TV3, que serà l'aparador on continuaran veient-se els millors continguts de la casa, com els partits de Lliga i Champions i la Fórmula 1. La resta de l'oferta d'esports, però, es concentrarà en el nou Esport3, i el 33 esdevindrà un temàtic més, en aquest cas de continguts culturals. Així, segons Terribas, s'oferirà cada contingut a cadascun dels públics.

Reforçar català i pluralitat

Segons la directora de TV3, el nou canal es posa en marxa "per fer més televisió en català i perquè la gent tingui el servei que ha de tenir".

La intenció de Terribas és que Esport3 "marqui la pauta en el món de l'esport a casa nostra" i eviti que el públic interessat en l'esport hagi de recórrer obligatòriament a l'oferta de canals espanyols.

Un altre objectiu del canal és el de reforçar la pluralitat, donant més espai per als equips i els esports que normalment no atrauen l'atenció dels grans mitjans. "Volem arribar a tots els equips, tots els colors", va dir Josep Maria Farràs. "L'únic límit són els recursos", va afegir el cap d'esports, deixant clar que, com a mínim d'entrada, no hi haurà cap revolució.

Esport3 serà una finestra que permetrà explotar millor tot el que ja tenia Televisió de Catalunya, i incorporarà continguts nous amb acords amb altres canals, com TVE, la Xarxa de Televisions Locals i fins i tot Marca TV.

El món de l'esport s'hi aboca

A l'acte de presentació del canal hi va assistir el secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, que va dir que Esport3 serà "un instrument magnífic per potenciar l'esport català", i va afegir que el canal pot ajudar els esports i clubs que més estan patint la crisi econòmica.

També hi van ser el president de la UFEC i representants de diversos clubs, des de David García i Pinto, jugadors d'Espanyol i Barça, fins als presidents d'equips modestos, que confien molt en el nou canal.

stats