Mitjans públics
Mèdia 12/07/2012

El nou cap d'informatius de RNE divideix els treballadors

El referèndum no vinculant sobre la idoneïtat de Fernández Vegue va acabar amb 86 vots favorables, 89 en contra i 94 en blanc

Efe
1 min

MadridEls treballadors dels serveis informatius de Ràdio Nacional d'Espanya (RNE), convocats aquest dimecres pel consell d'informatius de la cadena, han votat per una diferència mínima en contra de la designació de Juan Fernández Veguer com a nou responsable del departament. El futur director dels serveis informatius de l'emissora ha obtingut 89 vots en contra (un 32,6%) i 86 a favor (31,5%), segons fonts del consell d'informatius. També s'han comptabilitzat 94 vots en blanc (34,4%) i quatre de nuls (1,5%).

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El referèndum, que no és vinculant, ha servit per conèixer l'opinió dels treballadors sobre la idoneïtat de Fernández Vegue, i ha comptat amb una abstenció del 72,62% dels treballadors: dels 997 que conformen la plantilla, només 273 han exercit el seu dret a vot. Tal com estableix l'Estatut de la Informació de la corporació RTVE, a partir dels resultats de la votació el consell ha elaborat un informe que ara farà arribar al director de RNE, Manuel Ventero, al consell d'administració de l'ens i als treballadors.

Abans de la celebració del referèndum, el futur director havia fet públic un document en què establia els plantejaments generals de la seva gestió i advertia que rebutjarà "qualsevol ingerència externa", i que en cas que n'hi hagi seran "desterrades immediatament".

La setmana passada, els treballadors dels serveis informatius de TVE també havien opinat en referèndum sobre el seu nou director, Julio Somoano. En aquell cas, el resultat va ser molt més contundent: 38 vots a favor i 335 en contra, amb una abstenció del 70,6%.

stats