FILTRACIONS
Mèdia 24/02/2011

El cas Piqué i internet sacsegen els 'paparazzi'

Els fotògrafs que persegueixen personatges de les revistes del cor estan preocupats per la filtració a internet de les exclusives que aconsegueixen. El sector vol protecció legal per a la seva feina.

Laia Altarriba
2 min
La revista Hola , juntament amb Lecturas , va publicar ahir en portada la imatge buscada durant dos mesos, que dilluns va córrer per internet.

Barcelona."Les fotografies es van fer la nit de diumenge a dilluns. Dilluns al matí ja les teníem venudes a la revista i els vam enviar el material gràfic per internet en alta resolució. A ells i també a les agències estrangeres. Va ser en aquest tràmit quan es va produir el robatori". És Manuel Montero qui ho explica, cap de vendes de l'agència de fotografia GTres. Es refereix a una de les imatges més cobejades pels fotògrafs els últims dos mesos, des que Shakira va arribar a Barcelona per rodar l'anunci de Freixenet i van començar a créixer els rumors sobre la seva relació amb Gerard Piqué. Ahir tant la revista Hola com Lecturas obrien portada amb el jugador del Barça i la cantant agafats de la mà.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Les especulacions sobre el preu a què es podria arribar a vendre la primera fotografia que pesqués la parella evidenciant la seva relació se situaven al voltant de la xifra de 150.000 euros. Però el robatori de la fotografia dilluns i la seva difusió a través d'internet hauria pogut rebentar el negoci dels fotògrafs que fa setmanes que els seguien. Tot i això, des de l'agència GTres, celebren que aquest cas ha estat especial, i que el rebombori que s'ha creat farà que tant aquesta agència que en té els drets com els fotògrafs que la van fer quedin satisfets econòmicament.

Tot i que no vol dir cap xifra concreta, Manuel Montero reconeix que "els 100.000 euros de què s'està parlant són un preu raonable". Però afegeix que són pocs diners, al seu parer, per tota la feina que ha comportat.

Una altra fotògrafa, Marta Altarriba, ha seguit la parella des de fa dos mesos i assegura que ha estat molt dur: "En 15 anys que fa que treballo en aquesta feina és el tema que més m'ha costat, perquè ens han posat totes les dificultats que tenien a l'abast". I lamenta: "Per fugir de nosaltres aquest noi és una mica temerari al volant". "Per sort ha acabat sortint bé", conclou descansada. I és que moltes vegades, després d'un seguiment exhaustiu, els paparazzi no aconsegueixen la foto desitjada.

La facilitat que actualment hi ha amb internet perquè les imatges corrin sense pagar pels drets preocupa el sector. I és per això que des de l'agència de Manuel Montero estan estudiant demandar els que, com el diari Sport , van publicar la imatge robada en l'edició en paper de dimarts: "No pot ser que els mitjans es dediquin a reproduir a internet fotografies que algú hi ha penjat de manera il·legal, així que intentarem crear jurisprudència".

La foto que ha obert les revistes del cor aquesta setmana no és la primera que es veu de la parella. Fa pocs dies el mateix Piqué en va penjar una a internet. Hauria pogut boicotejar la feina dels paparazzi . Però Marta Altarriba explica que "per sort no era la foto" que buscaven, ja que no confirmava la relació. Així que van continuar la persecució i aquest diumenge han pogut donar la seva feina per acabada.

stats