PREMSA
Mèdia 24/03/2012

Els càstigs de fins a 10 anys d'inhabilitació per als mals gestors públics, a totes les portades

La llei espanyola de transparència comparteix portada dels rotatius catalans amb el congrés de CDC i l'impuls sobiranista que demanen les bases del partit

Ara
2 min
La portada d''El Periódico'

BarcelonaLa llei de transparència, informació pública i bon govern té un lloc destacat en totes les portades de la premsa catalana i espanyola d'aquest dissabte. Així, el diari 'El Periódico' titula "Ofensiva legal contra els polítics malgastadors" per obrir edició, com 'La Vanguardia', que opta per "El polític que no gestioni bé serà inhabilitat 10 anys". 'El Punt Avui' destaca la informació al peu de la portada: "Fins a 10 anys d'inhabilitació per als mals administradors". El titular principal per a 'El Punt-Avui', però, és per al congrés de CDC: "Les bases insten CDC a impulsar l'estat propi". 'La Vanguardia' titula també que "CDC debat el seu futur entre el pragmatisme de governar i l'impuls del sobiranisme", i dedica la fotografia de la portada a les pistes de Boï Taüll per il·lustrar els gruixos de neu que auguren un dels millors caps de setmana de la temporada d'esquí.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

'El Periódico', en canvi, posa Messi a la foto de portada per anunciar l'edició especial dedicada al màxim golejador de la història blaugrana, sota el títol "El nou Cèsar", i també tracta sobre el futur del periodisme amb les opinions de diversos experts. El rotatiu 'El País' dedica el principal titular a la situació econòmica d'Espanya: "Brussel·les col·loca l'economia espanyola sota estricta vigilància". A més de destacar les inhabilitacions que preveu la llei de transparència, també dedica un titular destacat a explicar que "El govern dels jutges rebutja aplicar-se un pla d'austeritat".

L''ABC' presumeix de les crítiques que va rebre de l'expresident Felipe González en la cloenda de la campanya electoral de les eleccions andaluses: "Felipe González honora l'ABC amb els seus insults per destapar l'escàndol dels ERO". Precisament, sobre els comicis andalusos d'aquest diumenge, 'El Mundo' titula "Griñán repta a Rubalcaba i diu que no dimitirà encara que perdi". Però 'El Mundo' també alerta a la seva portada que l'expresident català Jordi Pujol "crida a preparar-se per una batalla èpica contra l'estat". Pel que fa al rotatiu valencià 'Levante', subratlla que "La Generalitat (valenciana) exclou la sanitat i l'educació de la carta de drets socials".

Les resolucions del Comitè de Competició, als esportius

Pel que fa els diaris esportius catalans, 'El 9' es refereix a les resolucions d'aquest divendres del Comitè de Competició com els "Sants innocents". Per l''Sport' "Això sí que és un escàndol", i el 'Mundo Deportivo' va més enllà i afirma que "El Comitè de Competició adultera la lliga".

stats