MITJANS PÚBLICS
Mèdia 04/05/2012

Els catalans a l'estranger volen recuperar TV3

Ara
1 min

BARCELONA.La Federació Internacional d'Entitats Catalanes (FIEC) vol esgotar totes les vies possibles per aconseguir que el canal internacional de TV3 (TV3CAT) recuperi les emissions per satèl·lit, que es van tancar dimarts per tal d'estalviar els 830.000 euros que costa el lloguer del satèl·lit. En un comunicat la FIEC reclama que "els pressupostos de la Generalitat per a l'any vinent reintrodueixin una partida econòmica que permeti recuperar, com més aviat millor, el senyal de TV3 arreu del món". Ara mateix, TV3CAT només emet a través d'internet, i tot i que TVC defensa que és possible veure'l a través d'un televisor connectat a la xarxa, la FIEC argumenta que "aquesta tecnologia no està disponible en molts països" i "precisa una inversió econòmica que no tothom vol ni pot fer".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Aquesta petició no ha estat, ni de bon tros, la primera iniciativa de la FIEC per aconseguir el manteniment de l'emissió per satèl·lit de TV3CAT. Juntament amb la web Catalansalmón, han recollit 38.000 signatures a través de la xarxa per reclamar que les emissions continuessin, i el 20 de març van presentar una queixa davant del Síndic de Greuges en considerar que el tancament del canal suposava un incompliment de la llei 18/1996, de relacions amb les comunitats catalanes a l'exterior, que garanteix a aquests grups "el seguiment regular de les emissions radiofòniques i televisives de la CCRTV [l'actual CCMA]".

Segons la FIEC, des que es va posar en marxa el 1996, el canal internacional de TV3 havia aconseguit "una audiència significativa a Europa i Amèrica" i havia contribuït a la "normalització internacional" del català i a posar-lo "al mateix nivell que qualsevol de les altres llengües més parlades del món".

stats