Vagues
Mèdia 27/11/2010

Ningú farà vaga per les eleccions

Desconvocades les aturades dels treballadors de Kantar Media i Catalunya Ràdio

Albert Castellví
1 min
Manel Fuentes presenta l'especial eleccions de Catalunya Ràdio

BarcelonaLes audiències televisives de la nit electoral i del Barça-Madrid es comptaran amb normalitat després que els treballadors de l'empresa responsables del còmput d'espectadors Kantar Media (l'antiga Sofres) hagin desconvocat la vaga prevista per avui, demà i dimarts. La decisió s'ha pres un cop l'empresa ha acceptat augmentar el salari dels treballadors del departament d'audiències per equiparar-lo amb el dels empleats de l'àrea de seguiment de mitjans que, segons el sindicat UGT, fan tasques molt similars.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'aturada dels treballadors hauria impedit que el càlcul d'audiències es fes amb la precisió habitual, minut a minut, de manera que hauria estat molt més difícil saber quin era el canal més vist en cada moment durant els tres dies que hauria durat la vaga.

Normalitat també a Catalunya Ràdio

D'altra banda, el programa especial que Catalunya Ràdio ha previst per fer el seguiment de la nit electoral, amb Manel Fuentes al capdavant, també es podrà desenvolupar amb normalitat. Els treballadors de l'emissora pública havien amenaçat amb aturar la seva feina durant 15 minuts a les 20:00, l'hora exacta de tancament dels col·legis electorals, per protestar per la "dilatació en la negociació del conveni col·lectiu". De fet, s'havien previst altres aturades similars en diferents moments del dia des de divendres fins avui, que finalment no s'han dut a terme gràcies a la signatura d'un acord que "desbloqueja la situació de contractació irregular" a l'emissora.

stats