SEGURETAT INFORMÀTICA
Mèdia 15/06/2011

"1234", la combinació més usada per protegir els iPhone

à.g.m.
1 min

Barcelona.Tot i els esforços dels experts en seguretat per recomanar als usuaris que utilitzin contrasenyes rebuscades, els usuaris d'iPhone no semblen haver-los fet cas. Un estudi fet en més de 200.000 terminals demostra que "1234" és la combinació més utilitzada. Després hi ha "0000", "2580" (les xifres que tracen una línia vertical al teclat), "1111" i "5555". La llista analitza fins a deu passwords més freqüents i conclou que un de cada set terminals està protegit amb alguna d'aquestes combinacions. Tenint en compte que l'iPhone permet deu intents abans de bloquejar-se, un lladre pot provar-les amb un 15% d'expectativa d'èxit.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'estudi està fet als Estats Units, de manera que algunes de les contrasenyes habituals són també l'equivalent numèric de paraules. Les tecles que lletregen love , per exemple, són "5683", la sisena combinació més habitual segons aquest estudi.

Una dada més de l'estudi és la prevalença del número "1" a les combinacions, en posició inicial, motivada pel nombre d'usuaris que fan servir un any -del segle XX- com a contrasenya. Un de cada quatre usuaris ho fa servir.

stats