LES NOVETATS DE LA TELEVISIÓ
Mèdia 29/12/2010

Els concursos tornaran a dominar la graella el 2011

Actualment els concursos no tenen la presència que havien tingut fa uns anys. Properament, però, això tornarà a canviar, amb l'arribada de nous programes d'aquest tipus. El gènere està en plena expansió.

Auri Garcia Morera
2 min
Saber y ganar , el programa de La 2 presentat pel santfeliuenc Jordi Hurtado, és el concurs televisiu més veterà de l'Estat espanyol.

BarcelonaCom havia passat fa uns anys, la franja prèvia als informatius del vespre tornarà a estar dominada pels concursos l'any 2011. Una de les novetats que arribaran en els propers mesos és Gafapastas , una creació d'El Terrat que s'emetrà cada dia a La 2. Serà un concurs cultural però que tindrà un estil molt més agosarat del que és habitual. Segons expliquen des de la productora d'Andreu Buenafuente, és un concepte radicalment diferent al que s'ha fet fins ara. La data d'estrena de Gafapastas està pendent de confirmació, però no serà fins ben entrat el nou any.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El gran referent del gènere dels concursos a l'Estat espanyol és Saber y ganar , el més veterà de tots, que s'emet des de l'any 1997. El presentador d'aquest programa, Jordi Hurtado, diu que està "encantat" amb l'arribada de Gafapastas al seu canal. "Tant de bo La 2 no tingui només una illa solitària, que és Saber y ganar , de punta d'audiència", diu amb to esperançat Hurtado. Pel presentador de Saber y ganar , "tot el que sigui fer més competitiva La 2 i donar-li coherència és positiu".

Un altre dels concursos que s'acosten és l'adaptació de The money drop , un format diari que ha triomfat arreu del món. La versió espanyola d'aquest programa, que té un premi d'un milió d'euros, estarà produïda per Gestmusic i s'emetrà per Antena 3. I la tercera gran novetat, molt més imminent, és el retorn d' Allá tú . Un programa que va desaparèixer l'any 2008 de Telecinco i que a partir del 10 de gener s'emetrà diàriament per Cuatro.

Allá tú també és una adaptació, en aquest cas, de Deal or no deal .

Hurtado, crític però content

Jordi Hurtado, que valora molt positivament l'aposta de La 2 per un format de nova creació com Gafapastas , és molt crític amb Antena 3 i Cuatro per recórrer a l'adaptació de formats estrangers. "Comprar un format de fora és el més fàcil de fer", lamenta Hurtado. "Preferiria que la gent d'aquí s'arrisqués més", afegeix amb resignació.

Tot i això, l'home més popular dels concursos televisius es mostra molt content per la tendència a l'alça del gènere. "Això és cíclic", diu Hurtado, que en els darrers 14 anys ha viscut situacions molt diferents. A la mateixa TVE, hi ha hagut etapes amb molts concursos i moments en què Hurtado s'ha sentit sol. Que ara torni a créixer el nombre de concursos, segons el seu parer, és molt positiu. "Els concursos ensenyen coses, i això és molt important", conclou.

stats