FESTIVAL DE LA CANÇÓ
Mèdia 14/05/2011

Un continent pendent de la música

José María Íñigo conduirà aquesta nit la transmissió per La 1 de la 56a edició del Festival d'Eurovisió, que se celebrarà a Düsseldorf. S'esperen audiències milionàries i un duel musical entre França i Irlanda.

Albert Castellví Roca
1 min
Jedward, els dos germans que representen Irlanda, són uns dels favorits en totes les travesses.

Barcelona.Uns 69 milions d'europeus van estar pendents l'any passat del Festival d'Eurovisió que es va celebrar a Oslo. A Catalunya, el certamen va tenir un share del 41,1% (48,5% a l'hora de les votacions) gràcies a les 992.000 persones que en van estar pendents (1.200.000 a l'hora del recompte de vots).

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La jove Lena, que farà 20 anys aquest mes, va aconseguir una victòria que avui, 19 anys després de l'última vegada, tornarà el festival a territori alemany, i en concret a l'estadi del Fortuna Düsseldorf.

Com és habitual, La 1 emetrà el festival, a partir de les 21.00 i fins passada la mitjanit. Canviarà, però, la veu que acompanyarà els espectadors: José Luis Uribarri cedirà el seu lloc a José María Íñigo, que debutarà com a narrador del festival. De fet, tot i que el nom d'Uribarri va inevitablement lligat a aquest esdeveniment, el cert és que des del 2003 se n'havia desvinculat força, i només havia tornat per conduir les edicions del 2008 i el 2010.

Una de les novetats de l'edició d'enguany serà el retorn a la competició d'Itàlia, que des del 1997 havia declinat participar-hi. No serà a la final, en canvi, Israel, que havia recuperat per al festival Dana International. La cantant transsexual, guanyadora el 1998 amb Diva , va ser eliminada en unes semifinals que han servit per reduir a 25 els 43 països inicialment inscrits.

stats