Mèdia 19/01/2012

"El conveni amb Urdangarin es va signar a proposta de Camps", a la portada d''El Mundo'

La majoria de diaris destaquen que Montoro vol castigar judicialment els gestors que gastin més del compte. El viatge de Rajoy al Marroc i la victòria d'ahir del Barça contra el Madrid no passen desapercebuts en les portades d'aquest dijous

Ara
3 min
'El Mundo'

BarcelonaEl Mundo també fa referència a les escoltes del cas Gürtel. A diferència d'El País, destaca que un policia de tots els que van declarar ahir dimecres va reconèixer haver utilitzat "les escoltes de Garzón per investigar Gürtel". El viatge de Rajoy al Marroc no passa inadvertit per a Pedro J. Ramírez, que afirma que "Rajoy posa el Marroc com a exemple per al món àrab". Com a tema propi assegura que "el conveni amb Urdangarin es va signar a proposta de Camps". El diari de Madrid es basa en la informació que és després de "l'acord de 6 milions d'euros sotscrit per González Pons".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El País comença l'edició d'aquest dijous explicant que "Rajoy retindrà diners a les autonomies amb dèficits excessius". A més, recorda que Hisenda a fet una bestreta de 8.000 milions d'euros a les autonomies "per pagar proveïdors". En clau internacional destaca que l'FMI necessita un bilió de dòlars per frenar la crisi. Garzón i el Barça també ocupen llocs destacats a la pàgina 1 del rotatiu de Prisa. "El Barça també mana al clàssic de la Copa" i "els policies avalen la instrucció del cas Gürtel", titula.

Público obre amb la decisió que el ministre Montoro va anunciar ahir dimecres: "Sanció penal per als gestors que gastin de més". Sobre el judici de Garzón insisteix en la seva innocència un dia més i diu que "la policia corrobora la versió" del jutge de l'Audiència Nacional, cosa que referma amb "era necessari intervenir les comunicacions".

La Razón explica que "El govern espanyol inhabilitarà els polítics que malgasten", en referència a la futura llei de transparència, que recorda que "imposarà sancions administratives als gestors que ofereixen serveis" que no es poden permetre. Sobre el viatge de Rajoy al Marroc diu: "Viatge d'alt nivell i baix cost".

El Periódico dedica tota la portada al Barça i titula: "Ni a patacades", i subtitula: "El Madrid recorre a la duresa, però no aconsegueix parar el gran joc blaugrana". Dalt de tot explica que "el Barça torna a desesperar el Bernabéu". El rotatiu també computa tota la despesa de l'Ajuntament per millorar i reformar la plaça de les Glòries; són més de 6 milions d'euros.

La Vanguardia obre en clau catalana al complet. Els pressupostos de la Generalitat i el arça s'emporten pràcticament tota la primera pàgina del diari del Grupo Godó. El rotatiu titula que "el govern salva els comptes del 2012 amb el PP", i sobre els blaugranes assegura que ahir a la nit van donar una "altra lliçó al Bernabéu". A baix de tot, també destaca que el Costa Concordia pot representar una "amenaça ecològica".

El Punt-Avui destaca la declaració que va fer Mas-Colell al Parlament: "O el regne d'Espanya ens avala, o que ens expulsi". Sobre el Barça, diu que "trepitja el Madrid". També fa referència al fet que Pa Negre "cau de la llista" de films que van als Oscars.

L'ARA també ho destaca en la seva portada, però obre amb "una altra lliçó" del Barça sobre el Madrid. A més, el diari assegura que Mas demanarà un crèdit a l'ICO per pagar proveïdors.

L'Abc se centra en el problema econòmic que viu Andalusia i titula: "Griñán ordena tallar els pagaments per maquillar els comptes". Tot i la gran fotografia del president de la Junta d'Andalusia que obre la portada, hi queda un petit lloc per al clàssic d'ahir dimecres: "Mourinho topa amb la disciplina tàctica de Guardiola".

stats