PROMOCIÓ
Mèdia 26/10/2011

'14 d'abril: Macià contra Companys', diumenge amb l'ARA

L'ARA ofereix aquest diumenge als seus lectors la pel·lícula14 d'abril: Macià contra Companys, que ahir es va emetre per TV3. El DVD es podrà adquirir per 9,95 euros juntament amb l'exemplar del diari.

Ara
1 min
El DVD de la pel·lícula14 d'abril: Macià contra Companyses podrà adquirir per 9,95 euros amb l'ARA d'aquest diumenge.

Barcelona.Els lectors de l'ARA tindran l'oportunitat d'aconseguir aquest diumenge, juntament amb el seu exemplar del diari, el DVD de la pel·lícula14 d'abril: Macià contra Companys. Dirigit per Manuel Huerga a partir d'un guió de Toni Soler, el film -que TV3 va estrenar ahir en prime time- recrea en format de fals documental els fets viscuts entre el 14 i el 17 d'abril del 1931, tres dies durant els quals Catalunya va ser una república sobirana.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El film, però, incideix sobretot en un aspecte poc conegut d'aquells dies convulsos: l'enfrontament personal entre els dos principals líders d'ERC del moment, que s'acabarien convertint en els dos presidents de la Generalitat republicana: Francesc Macià i Lluís Companys. Així, mentre que l'Avi era un ferm defensor de la independència, Companys es conformava, simplement, a fer caure la monarquia.

Durant la preestrena de la cinta, que es va fer dilluns, l'actual president de la Generalitat, Artur Mas, va lloar el film assegurant que TV3 i la productora Minoria Absoluta havien fet "molt bona feina", i va destacar que "la història de Catalunya és un filó per a la indústria audiovisual del país".

De moment, serà possible rememorar un dels moments més destacats d'aquesta història comprant l'ARA de diumenge i enduent-se el DVD de14 d'abril: Macià contra Companys per 9,95 euros.

Amb la pel·lícula també s'hi inclou el making-off del film: Les claus del 14 d'abril. El document ofereix el context en què es desenvolupa la història a través de diversos historiadors. A més, també parlen els actors i el director Manel Huerga.

stats