EL PODER DEL CAVALIERE
Mèdia 07/02/2011

Té data de caducitat l'imperi Berlusconi?

La concentració de mitjans que hi ha a Itàlia en mans de Berlusconi té data de caducitat? Hem parlat amb italians que viuen a Barcelona sobre els orígens d'aquesta situació i les possibilitats de canviar-la.

Laia Altarriba
1 min
Té data de caducitat l'imperi Berlusconi?

BARCELONA.Les recents intervencions de Berlusconi en programes de televisió via telefònica no són inusuals. És una pràctica a què els italians estan acostumats, però el fet que alguns periodistes i convidats li hagin plantat cara darrerament podria evidenciar que el poder del president del govern italià es troba en un equilibri molt precari.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

És la conclusió que n'extreu Daniela Aronica, italiana que imparteix classes a la Universitat de Barcelona i que ha escrit diversos llibre sobre televisió i cinema a Itàlia. Segons ella, l'actitud tan hostil que manté Berlusconi amb els mitjans públics i privats "l'està portant a perdre el control". I és que no és només l'esquerra, també periodistes de la dreta han acabat enfrontats amb el president del govern.

A més, Daniela Aronica està convençuda que arribarà un moment en què no pugui retenir tot el poder sobre els mitjans públics i privats. És qüestió de temps, assegura: "Si s'interromp aquesta perversa fusió de poder mediàtic i polític en la mateixa persona ningú podrà substituir-lo. I el que espero és que els polítics legislin perquè no es torni a produir aquesta concentració." Però com s'ha pogut arribar a la situació actual? Guido Ramellini, president de l'associació barcelonina L'Altraitalia, lamenta que quan es va poder evitar, entre la primera i la segona legislatura en què va governar Berlusconi, "l'esquerra no va legislar per aturar aquesta progressiva concentració de mitjans en una sola persona". L'esperança que comparteixen Ramellini i Aronica és que s'hagi après del passat i que quan Berlusconi acabi caient es canviï la legislació.

stats